Ředitelkou karlovarského orchestru bude Moc Káčerková

ČTK ČTK
27. 5. 2021 11:36
Ředitelkou karlovarského orchestru bude Moc Káčerková

Nedávno odvolaného Petra Polívku v čele Karlovarského symfonického orchestru nahradí Michaela Moc Káčerková. Koncertní varhanici a zakladatelku Mezinárodního hudebního festivalu J. C. F. Fischera vybrala rada města na základě výběrového řízení, funkce ředitelky se ujme 1. června.

"Ve své koncepci si uvědomuje tlak na veřejné rozpočty a uvádí možnosti dalšího externího financování, ať už sponzorského, grantového nebo dotačního. Chce orchestr také zviditelnit spoluprací s médii, která se zaměřují na klasickou hudbu, jako je například Český rozhlas," říká mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál.

Do výběrového řízení se přihlásilo 10 uchazečů, ještě před otevíráním obálek jeden odstoupil. Výběrová komise nejprve doporučila k osobním pohovorům čtyři uchazeče. Z nich pak jednomyslně vybrala Moc Káčerkovou.

Odvolání bývalého ředitele Petra Polívky, stejně jako ředitele Kanceláře architektury města Petr Kroppa, vyvolalo v Karlových Varech protesty. Magistrát změnu ve vedení obou městských organizací vysvětloval hledáním nových podnětů. U symfonického orchestru navíc radní slíbili, že nebude krácena dotace na provoz orchestru. Na protest proti Polívkově odvolání orchestr opustil šéfdirigent Jan Kučera.

 

Právě se děje

Další zprávy