Whata fuck?!? Pasák Snoop Dogg je v Praze

9. 7. 2007 0:00
Kmotr západního hip hopu obsadí ve středu Sazka Arenu
Snoop Dogg
Snoop Dogg | Foto: Aktuálně.cz

Praha - I Wanna Fuck You. Šestnáctý track z posledního alba Snoop Dogga je jasným vzkazem. Cenzoři si sice vyžádali změnu slov na bezpečné I Wanna Love You, ale to nezatají, kam její interpreti Snoop Dogg a Akon míří. Pod sukně.

Společným zájmem pimp rapu jsou holky, holky, holky nejlépe v kombinaci s nadupaným bourákem a dostatkem trávy v předním kastlíku. Zlato na krku a basketbalový outfit povinností! Bude takových pásku hodně i na pražském koncertě Snoop Dogga? Uvidíme 11. července v Sazka Areně.

Snoop Dogg přijíždí nejen jako velký americký rapper, ale zároveň coby celebrita. Vlastním jménem Calvin Cordozar Broadus junior má za sebou románovou cestu od sboristy kostelního kůru přes náruživého feťáka až po solventního otce tří dětí a ozdobu luxusních večírků.

V mládí si za kšeftování s kokainem odseděl tři roky, v roce 1993 mu jeho nerozlučný přítel Dr. Dre (Snoop o něm a sobě mluví jako Jacku Lemmonovi a Walterovi Matthau hip hopu) pomohl vydat debutovou desku Doggystyle následovanou titulem The Doggfather. Narodil se jeden z kmotrů západního rapu a člověk, který drogy neprodává, ale shání.

A který žije na hraně: Snoop Dogg při nahrávání debutu vyvázl z přestřelky losangeleských gangů, později ale zemřel jeho věrný druh 2Pac a hrdinovi teenagerovských pokojů začala blikat červená. Občas ji překročí i dnes: Snoop Dogga znají hlavně na evropských letištích jako problematického zákazníka, který si v odbavovacím prostoru rád dá jointa.

Foto: Aktuálně.cz

Roli zlého muže si Snoop Dogg náležitě užíval a o ničem jiném, než je hédonistický život v rozporu se zákony, nerapoval. I když u něj nikdy nešlo o klasické frázování, dnes pětatřicetiletý hudebník vždycky spíš zpíval a líně rozprávěl. Gansta rap ho přestal bavit s albem The Last Meal (2000) a našel si novou masku - pimp, indentitu pasáka.

Jeho písně a klipy k nim jsou demonstrací černého macha, kterému ženy samy skáčou do postele, a tak si nadřazeně může vybírat, kterou obšťastní. K dokonalému prolnutí reality a image došlo při dvou pornofilmech, které Snoop Dogg režíroval; i když v nich účinkoval, v ruce držel jen mikrofon. Spojení populárního hip hopu s ještě populárnějším sexem bylo pro milovníka psů a starých aut sázkou na jistotu.

S dnes klidnějším a hitovějším Doggem - krom I Wanna Fuck You se celosvětové popularitě dostalo jednoduchým, ale propracovaným písním Drop It Like A Hot, Beautiful nebo That´s That Shit - by ale měla být zábava i tak. Minimálně proto, že podle profilu na MySpace přijíždí Snoop Dogg sice do Prahy, ale taky zároveň do Československa.

Zato už ví, že chce do šatny brusinkový džus, šampaňské Moet a žvýkačky Hubba Bubba s melounovou příchutí. Čas na vystoupení si pak bude krátit s konzolí XBOX 360, pokud se pořadatelům nepodaří zajistit co jiného než basketbalové hřiště.

To už budou na pódiu jako předkapela čeští hiphopeři PSH ve složení Orion, Vladimir 518 a DJ Mike Trafik. Kdo nebude mít dost ani po hlavní hvězdě, může na after party do klubu Face to Face. Od 22 hodin hrají DJs  Rockstar a Beax. Všichni návštěvníci s platnou vstupenkou mají vstup zdarma. 

 

 

Právě se děje

Další zprávy