Vyberte si, koho chcete v Ostravě slyšet

ČTK, dab
17. 12. 2005 1:00
Praha - Hudební fandové mohou částečně ovlivnit dramaturgii festivalu Colours of Ostrava. Vyplývá to z vyjádření mluvčí přehlídky Silvie Markové.

Pátý ročník mezinárodního hudebního festivalu se v Ostravě uskuteční od 20. do 23. července příštího roku. Pořadatelé již nyní vybírají vystupující kapely, mezi nimiž nebudou chybět hvězdy zahraniční a domácí hudební scény řady žánrů od rocku přes world a dance music až po alternativu. Jejich jména zatím tají.

Podle Markové své kandidáty do programu navrhují také sami diváci. "Lidé mohou až pět svých návrhů zaslat na e-mailovou adresu [email protected]. Hlasy budou slosovány a výherci obdrží zdarma vstupenky na festival," uvedla.

Vstupenky na přehlídku, která se opět uskuteční v areálu v samém centru Ostravy, jsou již v předprodeji. Až do konce ledna příštího roku se budou navíc prodávat za zlevněnou cenu.

Přehlídka Colours of Ostrava je největším domácím festivalem world music a za pouhé čtyři roky získala řadu příznivců; letos ji podle pořadatelů navštívilo přes 12.000 lidí. Mezi největší hvězdy, jež na festivalu dosud vystoupily, patří například Goran Bregovič, Rachid Taha, Natacha Atlas, Bob Geldof, Mariza nebo George Clinton.

Informace o festivalu jsou uvedeny na internetové stránce www.colours.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy