V jeden večer zahraje Metallica i Joe Satriani

rg
20. 12. 2007 10:00
Fanoušci tvrdé hudby budou mít v létě dilema
Metallica
Metallica | Foto: Promo foto

Praha - Začátkem příštích letních prázdnin zažijí fanoušci stadionové tvrdé hudby dilema; 3. června totiž v Praze vystoupí v jeden večer Mettalica a Joe Satriani.

Kalifornští heavy-metalisté se u nás naposledy zastavili před čtyřmi lety s albem St. Anger, na kterém už byli na hony vzdáleni svým klasickým nahrávkám Master of Puppets či And Justice for All. Nikomu už nevelí, sami se stali loutkami stylové škatulky, kterou utvořili.

Ještě v první polovině roku 2008 se chystají vydat novou desku, kterou koncertně podpoří.Třeba se na ní trochu vrátí ke kořenům. Ačkoliv lze očekávat, že na pražském vystoupení tak jako tak zazní ty největší hity z minulosti v čele s písní Nothing Else Matters, která s metalem nemá moc společného.

Zahrají na fotbalovém stadionu Slavia a vstupné se bude pohybovat na škále mezi 990 a 1790 korunami. V tu samou chvíli bude v T-Mobile aréně hrát Joe Satriani, jenž před lety učil krotit nástroj právě hlavního kytaristu Metallicy Kirka Hammeta.

Dával hodiny i dalšímu technickému hráči Stevu Vaiovi, se kterým se účastnil množství projektů, v čele s G3. Jedním z nejnadějnějších jeho žáků je Larry LaLonde, jenž působí v šíleném triu Primus.

Někdo o Satrianim říká, že je to nejzručnější, nejrychlejší a nejpřesnější kytarista své doby, pro někoho jeho instrumentální skladby prostě obsahují "příliš mnoho not".

Svým deskám dává názvy překypující skromností, jako například The Extremist nebo naposledy Super Colossal. Joe Satriani bude v příštím roce rovněž vydávat nové album. Na pultech by se mělo objevit 1. dubna.

Pan profesor Satriani bude mít lístky oproti Metallice levnější; 590 a 690 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy