Urbanová představí nový repertoár

ČTK
10. 2. 2006 19:00
Plzeň - Sopranistka Eva Urbanová vystoupí v sobotu v Plzni s novým koncertním programem Smetana versus Wagner.

Zazní v něm výběr milostných árií, předeher a duetů z oper Bedřicha Smetany a Richarda Wagnera. Koncert je součástí festivalu Smetanovské dny, který začal 1. února a skončí 2. března.

"Program koncertu Evy Urbanové přináší možnost srovnat tvorbu dvou velikánů opery 19. století," říká programový ředitel festivalu Martin Kosa. Urbanovou doprovodí Severočeská filharmonie Teplice a plzeňští pěvci - barytonista Dalibor Tolaš a tenorista Jan Adamec.

V pondělí vstoupí festival do třetího týdne. Plzeňská konzervatoř oslaví tento den na koncertě 45 let svého trvání. Uvede mimo jiné dílo Fantasia per orchestra, které zkomponoval karlovarský skladatel Karel Šimandl speciálně pro tuto příležitost. Zazní také Musorgského Obrázky z výstavy v instrumentaci impresionisty Maurice Ravela, známé též pod názvem Kartinki.

Ve čtvrtek vystoupí romský mužský vokálně-instrumentální kvintet Kale, jenž dříve doprovázel zpěvačku Věru Bílou. Po jejím odchodu od skupiny se vydal vlastní cestou.

Součástí festivalu jsou i přednášky a filmy. Festival zakončí Plzeňská filharmonie v Měšťanské besedě koncertem z děl českých mistrů.Více o programu Smetanovských dnů se dozvíte na oficiálních stránkách ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy