U2 vystoupí po osmi letech v Austrálii

ivs, reuters
26. 11. 2005 11:00
New York V pondělí oznámila skupina U2, že po osmi letech vystoupí v Austrálii v rámci svého světového turné Vertigo.

Ještě před Austrálií skupina navštíví 17. března Nový Zéland, kde hrála naposledy před dvanácti lety. Poté vystoupí ve čtyřech australských městech.

Kytarista U2 The Edge zároveň oznámil, že jsou připravovány další koncerty v Japonsku a Jižní Americe. "Jsme hrdí, opravdu hrdí na toto turné a na to, jakým stylem se vyvíjí. Je to až neuvěřitelné," řekl. "Mohli bychom uspořádat mnohem více vystoupení ve Spojených státech a Evropě, ale zeptali jsme se sami sebe, jestli to může být lepší. Možná by bylo nejlepší přestat v nejlepším." Současná severoamerická etapa turné skončí 19. prosince v Portlandu v Oregonu.

The Edge na koncertu v Oaklandu
The Edge na koncertu v Oaklandu | Foto: profimedia.cz

The Edge se nedávno spojil s producentem Bobem Ezrinem v rámci projektu Music Rising, který má poskytnout nástroje hudebníkům, kteří byli poškození hurikány Katrina a Rita. Music Rising je podporován neziskovou organizací MusicCares Foundation.

Minulý čtvrtek strávil The Edge v New Orleans, kde byl program zahájen. "Viděl jsem tu zkázu na vlastní oči. Setkal jsem se s prvními muzikanty, kteří obdrží nástroje, takže jsem měl dvojnásobnou zkušenost plně poznat, jak špatná ta situace opravdu je. Ale také jsem viděl záblesk naděje v průběhu setkání s těmito hudebníky. Vyprávěli mi své zkušenosti a zážitky, o tom, co měli šanci zachránit, a jak se vypořádávali se svou novou situací."

 

Právě se děje

Další zprávy