Třetí největší hudební vydavatelství světa Warner Music povede Čech

ČTK ČTK
21. 9. 2022 21:03
Třetí největší hudební vydavatelství světa Warner Music povede Čech

Výkonným ředitelem americké nahrávací společnosti Warner Music Group se stane manažer Robert Kyncl, který pochází z Česka a donedávna byl obchodním šéfem YouTube. Firma to oznámila ve středu. Kyncl v jejím čele začátkem příštího roku vystřídá Stephena Coopera. Stane se také předsedou představenstva.

Podle Warner Music hrál Kyncl od roku 2010 ústřední roli ve strategii YouTube a významně se podílel na jeho růstu. "Je to nesmírně talentovaný manažer, který do Warner Music a hudebního průmyslu přinese dynamickou energii," říká současný výkonný ředitel Cooper. Ten vedl Warner Music od roku 2011.

Dvaapadesátiletý absolvent libereckého sportovního gymnázia Kyncl, který už 30 let žije v USA a podle Hospodářských novin je nejvlivnějším Čechem ve světovém byznysu, odchod z YouTube oznámil minulý měsíc. Předtím, do roku 2010, pracoval pro internetovou televizi Netflix.

Veřejně obchodovatelná společnost Warner Music, kterou vlastní firma Access Industries původem oděského miliardáře Lena Blavatnika, je třetím největším hudebním vydavatelstvím na světě za konkurenčními Universal Music a Sony Music. Mezi umělce spolupracující s Warner Music patří Ed Sheeran, Coldplay nebo Madonna.

 

Právě se děje

Další zprávy