Tokijáčci vezou nové album i do Prahy

mor, kul
16. 1. 2007 17:00
Praha - Tokio Hotel potvrdili data svého prvního evropského turné. Kromě Ostravy se podívají i do Pražské Sazka Arény. Uvnitř: AUDIO
Tokio Hotel
Tokio Hotel | Foto: Aktuálně.cz

Pro dětskou kapelu, kterou tvoří Bill, Tom, Gustav a Georg byl konec roku ve znamení prací na novém albu Zimmer 483, které spatří světlo světa 23. února. Turné k ní pak odstartuje 16. března.

V Česku se s ním idol předpubertálních a ranně pubertálních dívek představí 3. dubna v pražské Sazka Areně, o čtyři dny později vystoupí v ostravské ČEZ Areně.

Foto: Aktuálně.cz

Ačkoliv u nás Tokijáčci, jak jim české fanynky přezdívají, veřejně ještě nehráli, vrátí se do Česka přesně po roce. Právě v dubnu totiž vystoupili na neveřejném koncertu pro novináře a výherce soutěží různých rádií a časopisů v pražském klubu Futurum.

Už tehdy se ukázalo, že dokonalá marketingová zbraň zasáhla  tu nejcitlivější cílovou skupinu i u nás. Skvěle namíchaný mix toho, co tvoří mládežnický model 2006/2007, má příznivce především v německy mluvících zemích, ale image roztomilých rebelů v rámci zákona rozpoutala tokiomanii i v přilehlých zemích - kromě Česka třeba v Polsku.

  • Skladby Der Letzte Tag a Frei
    Im Freien Fall najdete
    ZDE

Kromě androidního frontmana Billa Kaulitze, kterého si kvůli vizáži lehce spletete s mladou slečnou nebo Brianem Molkem z Placebo a který zastupuje tu pocit odlišnosti, tvoří kapelu jeho dvojče - kytarista a dredař Tom.

Tokio Hotel
Tokio Hotel | Foto: Aktuálně.cz

Ten zase spolehlivě dodává zdání rebelie a hádky o to, který z nich je hezčí, jsou pro fanynky zcela zásadní. Jako "kluci odvedle" se přidávají basák George Listing a bubeník Gustav Schäfer.

Možná ovšem bude jejich první tutrné i poslední. Tokio Hotel jsou produkt doby a s ní také musí počítat.  Dopsívající dívky jsou sice pořád stejné, ale přízeň stále vrtkavější, intervaly popularity kratší, obliba kytar i "punkové rebelie" na zenitu a internet všemocnější.

Ostatně i české příznivkyně si kapelu našly samy a teprve poté firma dovezla debut Schrei. Jenže fanynky Tokio Hotel brzy přejdou k hudbě, která je aspoň trochu autentičtější - a o rok nebo o dva mladší sestry už si najdou jiné, byť stejně dokonale vyrobené vzory.

Foto: Aktuálně.cz

"Už jsem vyrostla, chápete?" říká čtrnáctiletá Klára, která se ještě nedávno pomáhala starat o jeden z mnoha blogů o Tokio Hotel. Jeho další čtenářky ovšem v Praze a Ostravě chybět nebudou.

Vstupenky na pražský koncert půjdou do prodeje 23. ledna, vstupenky ostravský koncert lze koupit za jednotnou cenu 695 korun. Vstupenky na pražský koncert vyjdou na 590 nebo 690 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy