Ticketmaster zrušil prodej vstupenek na koncerty Taylor Swift, zjistil, že jich má málo

18. 11. 2022 9:36
Ticketmaster zrušil prodej vstupenek na koncerty Taylor Swift, zjistil, že jich má málo

Firma Ticketmaster zrušila plánovaný prodej vstupenek na koncerty zpěvačky Taylor Swift v USA pro širokou veřejnost. Po úterním rekordním předprodeji společnost zjistila, že už nezbývá dost lístků, které by mohla nabídnout. "Důvodem je neobyčejně vysoký nápor na náš systém a nedostatečný počet zbývajících vstupenek," uvedla. Co se stane s těmi zbývajícími, není jasné. Zpěvačka se k situaci nevyjádřila.

Společnost v úterý zahájila předprodej v kategorii nazvané Verified Fan. Lidé se mohli s tímto označením zaregistrovat, vybrat, na který koncert v jakém městě chtějí jít, zadat své osobní údaje včetně telefonního čísla a pak nakupovat. "Byli jsme připraveni na 1,5 milionu uživatelů, přišlo jich ale 14 milionů včetně naprogramovaných botů, které tam být nemají," popsal v televizi CNBC Greg Maffei, předseda správní rady agentury Live Nation, která Ticketmaster vlastní.

Nakonec se zaregistrovalo 3,5 milionu lidí, prodány byly dva miliony lístků. Celkově v průběhu úterý servery Ticketmasteru zaznamenaly okolo 3,5 miliardy požadavků od uživatelů, čtyřikrát víc než kdykoliv předtím, píše deník New York Times. "Kdyby měla uspokojit každého, kdo projevil zájem, Taylor Swift by musela odehrát okolo 900 koncertů, dvacetkrát víc, než jich má naplánováno," uvedl Ticketmaster. Zpěvačka na svém prvním turné od roku 2018 absolvuje 52 vystoupení po USA.

 

Právě se děje

Další zprávy