Tatáči, kluci, kde ste? No ve studiu

jps
13. 3. 2007 15:10
Praha Tata Bojs oznámili datum vydání nového alba. Pod názvem Kluci kde ste se na trhu objeví v polovině dubna. UVNITŘ: UKÁZKA
Foto: Aktuálně.cz

V pořadí devátá řadová deska se měla původně jmenovat Skupinová terapie, ale hlad po originální originalitě, který skupinu provází od jejích studentských začátků, byl prý silnější.

"Zjistili jsme, že s názvem Skupinová terapie, bychom zas až tak originální nebyli, tak jsme se ho rozhodli změnit," říká baskytarista Mardoša a dodává, že mezi zvažovanými názvy byly varianty jako Recyklisti , Original Copy  nebo Slast Minute.

 "I když víme, že být první automaticky neznamená být originální, tudíž ani v našem případě by být druzí nutně neznamenalo být neoriginální,  přesto jsme upřednostnili změnu. Takže název naší nové desky je Kluci kde ste?.  Ten sice není originální už vůbec, ale za to je náš!" 

Tata Bojs na Sázava festu hráli akusticky a v sedě. Z kaluží na pódiu měli radost alespoň fotografové.
Tata Bojs na Sázava festu hráli akusticky a v sedě. Z kaluží na pódiu měli radost alespoň fotografové. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Netrpělivě očekávané album už je natočené, v současné době prochází finálním mixem pod dohledem Dušan Neuwertha. Ten se spolu s bubeníkem a vizuálním ředitelem skupiny Milanem Caisem ujal tradičně také produkování desky, na které se jako hosté představí Filip Nebřenský z Hm.. a znouvoživlá formace Ženy.

"Nejenže je skupina Žena je více než deset let neaktivní, ale navíc se sešla v plné sestavě, k tomu doplněna o vzácného hosta Radomila Uhlíře! Svým vokálním projevem rozjasnili písničku Vítací," píše kapela na svých internetových stránkách. 

Zatím poslední album vydali Tata Bojs před čtyřmi lety: konceptuální Nano album bylo doprovázené knihou a multimediální koncertní show. Mimo jiné kapele vyneslo hned čtyři sošky Andělů Akademie populární hudby. 

Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Pilotní singl z chystaného alba se jmenuje Pěšáci a dostane také záhy videopodobu. Režie videoklipu se ujme opět Jakub Kohák, který v minulosti s Tata Bojs spolupracoval na Andělem oceněných videoklipech  i prvním DVD  Nanotour.

Pěšáky si poslechněte na MySpace profilu Tata Bojs ZDE

Album Kluci kde ste vychází 16. dubna, ten samý den se koná koncert Tata Bojs v pražském Paláci Skropolis. Vstupenky v omezeném počtu budou v prodeji od středy 14. března.

 

Právě se děje

Další zprávy