Sto zvířat budou mít výroční dvojkoncert

Irena Hejdová
25. 11. 2005 0:00
Sto zvířat vystoupí 27. a 28. listopadu v Praze v rámci svého právě probíhajícího koncertního turné k loni vydanému pátému albu "Nikdy nic nebylo".  
Sto zvířat
Sto zvířat | Foto: Ivan Prokop

Oba koncerty proběhnou v pražském paláci Akropolis. Živá vystoupení skupiny Sto zvířat jsou pověstná, kapela ráda baví své diváky mystifikačními scénkami a performancemi. K pražskému dvojkoncertu si navíc přizvala hosty, kteří jsou jí blízcí a kteří představí buď coververze skladeb Sto zvířat, nebo vlastní písně ve skočné úpravě, typické pro sound Sto zvířat. Skupina Sto zvířat má za sebou už 15 let existence.

Zpěvák a kytarista Petr Ostrouchov k chystanému dvojkoncertu říká: "Pojali jsme to jako příležitost ukázat, koho máme na naší hudební scéně rádi a koho si vážíme, byť leckdy dělá o dost jinou hudbu než my. Zajímá nás, jak naše písně budou znít v podání těchto lidí a jak naopak oni přijmou naše cover-verze jejich hitů. Až na jedinou výjimku (houslistka Gabriela Demeterová) jsou všichni hosté zpěváci. Příjemně nás překvapilo, že oslovení jedinci do toho šli v podstatě bez váhání. My to zase bez váhání přijali."

A kdo tedy na pražském dvojkoncertu vystoupí? Pozvání přijali Marek Eben, David Koller, Lenka Dusilová, Miro Žbirka, Matěj a Honza Homolovi (členové kapely Wohnout), Saša Langošová (zpěvačka November 2nd), Marka Rybin (Gaia Mesiah), již zmíněná Gabriela Demeterová a další. Každý z koncertů bude mít trochu jinou podobu i hosty, takže skalní fanoušci kapely nejspíš budou muset navštívit oba.

 

Právě se děje

Další zprávy