Spekulace nepřestávají. Bondovi by mohla zapívat Duffy

kul
19. 6. 2008 16:20
Ale mluví se i o Gorillaz nebo Jacku Whiteovi
Foto: Aktuálně.cz

Londýn - Spekulace o to, kdo by mohl složit a zapívat novou titulní píseň z chystané dvaadvacáté bondovky Quantum of Solace, připomínají rozpočítávání na britské scéně.

Nejprve ze hry vypadla Markem Ronsonem odpískaná Amy Winehouse, která sice nejvíc odpovídá novému „živočišnému" stylu Bonda, ale má spoustu starostí vůbec fungovat a není ve stavu, kdy by se dokázala soustředit na práci - pokud zrovan není na noc v kriminálu nebo v nemocnici na testech jako právě teď.

Poté producenti sebrali šanci také Leoně Lewis. Byť minulý týden The Sun citoval svůj zdroj, že vítězka britského X Factoru je ve finále a brzy už dostane od 007 povolání k prestižní misi.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
James Bond se od Amy Winehouse útěchy nedočká
Nový Bond bude dražší, nebezpečnější a nahatější

Britský bulvár ovšem přispěchal i s variantou, že by píseň mohl obstarat frontman Blur a Gorillaz Damon Albarn, jenž se ze své lásky k bondovkám vyzpíval už na soundtracku k filmu Trainspotting. Ve finální skladbě Closet Romantic recitoval názvy filmů s nejslavnějším agentem.

Nicméně nejžhavějším kandidátem se - tedy zatím - ukazuje být nadějná třiadvacetiletá velšská zpěvačka Duffy, kterou anketa BBC Sound of 2008 vynesla na druhé místo letošních nejslibnějších interpretů. Minulý týden zase její singl Mercy získal cenu časopisu Mojo coby skladba roku.

Duffy - Mercy

Její projev ve stylu „bílé černošky" Dusty Springfield by byl nejmenším odklonem jak od  nedávno favorizované Amy Winehouse, tak od samotného žánru písně k filmů s agentem 007.  Byť civilní image a symptomatické zaměstnání servírky víc naznačují, že drinky spíš míchala (tedy protřepávala) než popíjela.

O vhodnosti své kandidátky se v rozhovorech několikrát zmínil producent zpěvaččina debutu Rockferrry, bývalý člen kapely Suede Bernard Butler. Nicméně na přímou otázku, zda již byla tímto úkolem poctěna, odpověděla sama Duffy BBC lakonicky: „Dáma nikdy neprozrazuje svá tajemství."

Korunu všem zmatením a neseriozním odhadům nasadil zpěvák Alex Turner (Arctic Monkey, Last Shadow Puppets), který pro tento job zvolil jako ideálního Jacka Whitea z White Stripes.

Foto: Reuters

Chystaný film s gigantickým rozpočtem, v němž se podruhé v titulní roli objeví úspěšný Daniel Craig, se má po Casinu Royale znovu nést v temném duchu. 

Stejně jako se ve filmech s agentem 007 odrážely dobové nároky a představy o tom, jak by měl vypadat svižný akční film, promítal se sem i dobový hudební vkus. Z role zpěváka bondovské ústřední písně se stala velmi prestižní pozice.

Zatím poslední interpret Chris Cornell přerušil dlouhou sérii zpěvaček (Tina Turner, Sheryl Crow, Garbage, Madonna) a byl za You Know My Name z Casino Royale nominován na Grammy.

 

Právě se děje

Další zprávy