Scarlett Johanssonová nahrávala s Massive Attack

Kultura Kultura
12. 4. 2012 13:33
Píseň bude součástí soundtracku filmu Days of Grace
Scarlett Johansson a Ryan Reynolds   Manželství: 2 roky  Hollywoodské hvězdy spolu začaly chodit v roce 2007 a svatba se konala o rok později. Jejich manželství ale bohužel nemělo dlouhého trvání. Lamačka mužských srdcí a 6. nejvíc sexy muž spolu vydrželi pouhé dva roky. Důvodem rozchodu, který oba označili za přátelský, byl nedostatek času, který trávili spolu.
Scarlett Johansson a Ryan Reynolds Manželství: 2 roky Hollywoodské hvězdy spolu začaly chodit v roce 2007 a svatba se konala o rok později. Jejich manželství ale bohužel nemělo dlouhého trvání. Lamačka mužských srdcí a 6. nejvíc sexy muž spolu vydrželi pouhé dva roky. Důvodem rozchodu, který oba označili za přátelský, byl nedostatek času, který trávili spolu. | Foto: Reuters

Praha - Kriminální drama z fotbalového prostředí Days of Grace (Dny milosti) představuje část svého hvězdného soundtracku. Herečka a příležitostná zpěvačka Scarlett Johanssonová na něj přispěla coverem Summertime, s jehož spodními proudy si pohrál producent 3D ze skupiny Massive Attack, a výsledek jejich spolupráce se objevil na serveru Soundcloud.

Days of Grace jsou celovečerním debutem mexického producenta a režiséra Everarda Valeria Gouta, který dosud natočil pouze několik krátkometrážních snímků. Chystaný film popisuje tři kriminální příběhy na pozadí třech posledních mistrovství světa ve fotbale.

Johanssonová ve studiu.
Johanssonová ve studiu. | Foto: Aktuálně.cz

Ačkoliv snímek zatím příliš velkou propagaci nemá, minimálně u hudebních fanoušků ji obstarávají jména podílející se na jeho soundtracku. Hudební stránku jednotlivých příběhů totiž obstaral Nick Cave se svým dlouholetým parťákem Warrenem Ellisem, současná soundtracková hvězda Atticus Ross společně s japonským skladatelem Shigeru Umebayashim a právě Johanssonová s Robertem del Najou, známějším pod pseudonymem 3D.

Ústřední melodie filmu pochází právě z rukou dvojice Johanssonová - 3D, kteří si ještě s producentem Timem Goldsworthym pohráli s temnou stránkou ikonické jazzové skladby Summertime od George Gerschwina. Svou coververzi jedné z vůbec nejčastěji předělávaných skladeb historie zveřejnili Massive Attack na Twitteru a Soundcloudu.

Pro příležitostnou zpěvačku Johanssonovou, jejíž hudba atakuje podobnými zbraněmi jako svůdné herectví, přitom předělávka Summertime není prvním setkáním s touto klasikou.  Společně s losangeleskou filharmonií už ji totiž nazpívala na benefiční album Unexpected Dreams z roku 2006.

 

Právě se děje

Další zprávy