Rihanna přiveze pyrotechniku i deštník

tur, mp
5. 2. 2008 11:24
Zpěvačka vystoupí 20. března v Praze
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Ela, ela, e, e - nejdotěrnější a nejlépe zapamatovatelný nápěv roku. Umbrella, poznali jste. Skladba, která je nominovaná i na Grammy, jistojistě zazní 20. března v pražské Aréně HC Sparta Praha.

Právě duet s hip-hopovým mogulem Jay-Z z loňského už třetího - alba Good Girl Gone Bad vynesl dvacetiletou Rihannu mezi superstars na obou březích Atlantiku a první ligu r'n'b.

V Británii se singl udržel deset týdnu na špičce žebříčku, což se dosud povedlo jen šesti interpretům a tomu poslednímu před třinácti lety. Patří mezi ně Bryan Adams, Whitney Houston nebo Wet Wet Wet.

Rihanna
Rihanna | Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také: Tak Rihanna je teď zlobivá holka. Aha. Už se bojíme

Rihanna těží ze svého marketingového potenciálu. Je atraktivní, dobře zpívá a za svou stylovou základnu si zvolila r´n´b, jednu z vlajkových lodí hudební stanice MTV. A příběh její kariéry - jak chudá dívka z Barbadosu ke štěstí přišla - by se dal klidně převést v klasickou hollywoodskou pohádku.

Do světa velkého byznysu Rihannu vystřelilo r´n´b vydavatelství Def Jam v roce 2005 - a hned to byl zásah. Debutu Music of the Sun se prodalo kolem dvou milionů kusů. Sbírala fanoušky i coby předskokanka na turné Gwen Stefani.

Foto: Aktuálně.cz

Loni si zpěvačka připsala už třetí zářez do diskografie a pokusila se o opatrnou změnu image - postadolescentní přerod v rebelku přednastaveného druhu, jakými jsou Pink nebo Avril Lavigne.

Vyšlo jí to maximálně, alba se v USA prodalo přes milion kusů a další čtyři celosvětově. Teď se Rihanna vrací podruhé do Prahy bereme-li v úvahu, že se tu  natáčel klip k singlu Shut Up and Drive.

Na show v Areně HC Sparta Praha budou zpěvačku kromě kapely doprovázet i sexy tanečnice a pyrotechnické efekty jak se na opulentní kýčovitou podívanou hodnou žánru sluší.

To vše od WTF Entertainment a Depo Crew za vstupneky od 790 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy