Richards: Vyšňupal jsem tátu. Žertoval?

jps, BBC
4. 4. 2007 17:00
Jak překonat sám sebe na postu krále zakázaných substancí

Londýn - Člen letitých Rolling Stones Richards se v rozhovoru pro hudební týdeník NME pořádně rozpovídal. Svěřil se se svou averzí k Arctic Monkeys, podělil se o podrobnosti svého loňského slavného pádu z palmy a především šokoval prohlášením, že vyšňupal popel vlastního otce.

Bert Richards zemřel před pěti roky ve věku 84 let. "Byl zpopelněn a já nemohl odolat a nesmíchat si ho s trochou koksu," přiznal se kytarista. "Šlo to docela dobře, jsem pořád naživu," dodal Richards v rozhovoru pro NME.

Bernard Doherty, mluvčí firmy LD Communications, která zastupuje zájmy Rolling Stones, to vzápětí popřel s tím, že letitý rocker jen žertoval, když dostal otázku, co nejpodivnějšího vyšňupal.   

Ať už ve skutečnosti udělal s tatíkem cokoli, pábitelská pověst rokenrolového zhýralce je to nejautentičtější, co z Rolling Stones zbylo.

Richards je v tom samém rozhovoru zachraňoval i tím, když se opřel do současné generace kytarových kapel. O Arctic Monkeys, The Libertines a Bloc Party prohlásil, že nejsou ničím než "hromadou svinstva".

Vrátil se i k loňskému pádu z palmy na Fidži, kvůli kterému musela kapela zrušit část světového turné včetně brněnského koncertu.

Foto: reuters

"Já ve skutečnosti nelezl na strom," říká. "Seděl jsem na křoví. Seděl jsem na něm i dneska, ale tehdy jsem z něj spadnul blbě," přiznává Richards, který po pádu musel podstoupit operaci hlavy.

"Prostě mi rozřízli hlavu, lebku, vyndali nějaký svinstvo a nějaký zase vrátili," říká Richards o odstranění hematomu. "Byl to docela zvláštní zážitek, zvlášť pro toho chirurga. Musel vidět všechny ty moje myšlenky, které mi mozkem poletují."

Vzhledem k tomu, že si Richards i po šedesátce neváhá dopřát koks s popelem svého otce a vůbec je dále znám jako propagátor nezdravého životního stylu seniorů, musel se chirurgům při zkoumání Richardsova mozku naskytnout skutečně zajímavý pohled.

Nový rozhovor možná aspoň změní seznam smrti, který předpovídá, jaká celebrita daný rok zemře. Bulvární deník The Sun z něj loni Richardse vyřadil.

 

Právě se děje

Další zprávy