Pavlíčkova síň slávy s hořkostí v puse

8. 6. 2006 14:50
Praha - Michal Pavlíček dnes vstoupí do Beatové síně slávy. Ale jeho profesní zařazení "kytarista Pražského výběru" už možná platit nebude.

Domovská kapela totiž začala nahrávat nové album bez zakládajícího člena a Pavlíček se o tom dozvěděl až z novin.

Nahrávání nové desky Pražského výběru se plánovala už dlouho, přece jen kapela na comebackových koncertech v letech 2003 až 2005 hrála hlavně starší kusy - vše bylo završeno dvojCD Beatová síň slávy (Live).

Nyní se natáčí čerstvý materiál, se kterým kapela plánuje vystupovat od podzimu tohoto roku. Jestli ho bude hrát i Pavlíček, není jisté, protože jeho party ve studiu nahrává Australan Glen Proudfoot.

Společně s ním ještě bubeník Klaudius Kryšpín a zpěvák Michael Kocáb, který si celý Výběr vzal na svá bedra. Protože ale skupina vždycky měla šéfy nejméně dva - Kocába i Pavlíčka - nedělá to dobrotu.

Foto: SONY BMG

Komunikace mezi hudebníky vázne, kompletní Pražský výběr tak nezahraje ani na uvedení Michala Pavlíčka do Beatové síně slávy.

Přesto skladby slavné kapely osmdesátých let dnes večer na koncertě v Sazka Areně zaznějí - Kocába ovšem zastoupí Matěj Ruppert z Monkey Business. Pavlíček dál představí svoje obdivuhodné hudební rozpětí, pro tento večer podpořené symfonickým orechestrem a dívčím sborem.

V podání Moniky Načevy nebo Jany Koubkové představí skladby pro zpěvačky, připomene i úspěšné projekty Stromboli, Big Heads nebo BSP.

Krizí v Pražském výběru ale Pavlíčkova hudební kariéra rozhodně nekončí. Kytarista a skladatel se nyní soustředí na scénickou hudbu, je autorem muzikálů Excalibur a Obraz Doriana Graye.

Na dnešním koncertu bude do síně slávy také uvedena kapela Jasná Páka a in memoriam Petr Kalandra. O členech Beatové síně slávy rozhodují posluchači rádia Beat.

 

Právě se děje

Další zprávy