O radikály ze Ska-P je zájem, pořadatelé mění halu

Michal Pavec, mp
17. 11. 2008 14:35
Skupina vystoupí 10. února v Incheba Areně
Tumáš, kapitalisto!
Tumáš, kapitalisto! | Foto: Oficiální stránky kapely

Praha - Nebývalý zájem vyvolalo únorové vystoupení španělské skupiny Ska-P. Vzhledem k rychlosti, s jakou vstupenky v předprodejích mizely, ho pořadatelé přesunuli z pražské Folimanky do Incheba Areny, dříve Malé sportovní haly.

Madridská ikona žánru ska - hlásící se k radikálním levicovým názorům - se na pódia vrací po tříleté odmlce, během níž se někteří členové kapely věnovali sólovým aktivitám.

V lednu tohoto roku ale zdánlivě mrtvý projekt, založený už v roce 1994, znovu ožil a energická grupa pod vedením zpěváka a kytaristy Pulpula ohlásila nové album i termíny prvních koncertů.

V říjnu pak kapela vydala šesté studiové album nazvané Lágrimás y Gozos, které ale v Česku zatím ještě nevyšlo.

Ani tentokrát devítičlenný ansámbl nevynechal příležitost dát co proto výbojné americké politice, konzumní společnosti a nešetřil ani církevní hodnostáře. V tomto ohledu nemusejí fanoušci od kapely očekávat velkou změnu.

Nečekaný zájem

Organizátory koncertu z agentury Mighty Sounds ale enormní zájem překvapil. Do úplného vyprodání haly Folimanka chybělo pár dní po zahájení předprodeje jen několik set lístků.

"Vzhledem k tomu, že prostor haly Folimanka by neuspokojil všechny zájemce, rozhodli jsme se vystoupení přesunout do Incheba Areny na pražském Výstavišti, jejíž kapacita by měla být dostačující," oznámila minulý týden agentura.

Zároveň upozornila, že pokud dosavadní zájem o lístky neopadne, je údajně velmi pravděpodobné, že někdejší Malá sportovní hala bude vyprodána už v předprodejích.

Ska-P se vracejí na pódia po třech letech. Spolu s novou deskou
Ska-P se vracejí na pódia po třech letech. Spolu s novou deskou | Foto: Oficiální stránky kapely

Hvězdy Rock for People

Ska-P nehrají v Česku poprvé. Fanoušci vzpomínají zejména na jejich velmi úspěšné vystoupení z roku 2003, kdy byla skapunková legenda jednou z hvězd festivalu Rock for People.

Po jejím rozpadu v roce 2005 si někteří členové skupiny založili vlastní sólové projekty.

Kytarista Joxemi se pokoušel prorazit s kapelou No Relax a druhý zpěvák Pipi dal zase dohromady The Locos, kteří už vydali dvě alba a v letech 2007 a 2008 zaujali na hradecké přehlídce Rock for People.

 

Právě se děje

Další zprávy