Metalisté z Eurovize chystají film. To bude horor

BBC, Hej
4. 6. 2007 14:00
Latexová monstra si vybral i letošní Ozzfest
Foto: Reuters

Londýn - Loňský vítěz soutěže Eurovision Song Contest chystá proniknout do filmu. Na horor Dark Floors už heavymetalová skupina Lordi od finské vlády získala 300 tisíc euro.

Objeví se v něm všichni čtyři členové kapely a natáčí se v  rodném Finsku s rozpočtem 4,2 milionu euro, jak informoval filmový časopis Screen Daily. Premiéru Lordi chystají na 8. února.

První záběry už vznikají na severu země, hlavní zpěvák kapely Mr. Lordi film charakterizuje jako "tradiční moderní horor" s řadou příšer a strašidelnými scénami. Vypráví příběh o útoku monster, při kterém svět může zachránit jen autistické dítě.

Film se natáčí v angličtině a je tedy jasné, že usiluje o mezinárodní úspěch. Za sebou už mají Lordi představení projektu na filmovém festivalu v Cannes.

Mr Lordi, pravým jménem Tomi Putaansuu celkem zbytečně dodává, že latexové masky a strašidelné kostýmy, kterými skupina ohromuje na svých vystoupeních,  vycházejí právě z hororových filmů. Pro skupinu je tak prý zcela přirozené natočit horor.

Vítěz letošního ročníku Eurovize - finská skupina Lordi
Vítěz letošního ročníku Eurovize - finská skupina Lordi | Foto: Aktuálně.cz

Stylizace skupiny do hororových monster je tak důsledná, že masky neodkládají ani při rozhovorech pro média či fotografování. Přiznávají přitom inspiraci skupinou Kiss, podle zpěváka by bez nich ani Lordi nebyli.

Finská skupina Lordi se loni stala vítězem soutěže Eurovision Song Contest, v níž minimálně několik posledních let platí, že čím obskurnější představení soutěžící předvedou, tím větší mají naději na vítězství. Skupinu sem vyslalo Finsko přes sérii protestů, které obvinily Lordi ze satanismu.

Vyhráli nakonec s písní Hard Rock Hallelujah a stali se tak vůbec prvním finským vítězem soutěže, která kdysi přinesla slávu skupině Abba a dnes se stala cirkusem plným kolotočového popu, metalových ploužáků a moderně zpracovaných tradičních melodií.

Jedním z letošních favoritů byl ukrajinský transvestita, který si říká Verka Serdjučka. O vítězství v soutěži Eurovision Song Contest se letos poprvé utkala i Česká republika; diváci do semifinále vyslali populární pivní Kabáty, kteří ovšem na postup nedosáhli.

Pro Lordi se ovšem jako pro jedny z mála může soutěž stát startem k opravdovému úspěchu - letos se mají stát jednou z atrakcí Ozzfestu. "Je to pro nás velká čest a velká příležitost ukázat lidem v Americe, co dokážeme," komentoval to Mr. Lordi.

Skrze chystaný film se jim dostává další příležitosti.

 

Právě se děje

Další zprávy