Mattafix a Tata Bojs otevírají festivalovou sezonu

Jitka Gráfová
10. 4. 2008 13:00
Jarní Sázavafest začíná v pátek na Výstavišti
Milan Cais zpíval i v korejštině!
Milan Cais zpíval i v korejštině! | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Ještě před vypuknutím letní festivalové sezony mohou milovníci koncertní atmosféry a front na přeplněné záchodky se potrénovat na Jarním Sázavafestu. Začíná v  pátek odpoledne v Křižíkově pavilonu na pražském Výstavišti.

Největším tahounem jednodenní akce, která potrvá až do rána,  je britské duo Mattafix. Přehlídka začíná od 16 hodiny a jako první vystoupí 2 Wings, které bude následovat Sunflower Caravan nebo Prague Ska Conspiracy.

Z klasických festivalových kapel pak vystoupí slovenská Peha, Sto zvířat či Sunshine - kteří získali minulý týden Anděla za nejlepší rockovou desku, ale odmítli se ceremoniálu zúčastnit.

Sunshine původně ani v seznamu účinkujících vůbec nebyli, ale nahradili kapelu Geia Mesiah, která účast odvolala kvůli personálním změnám.

Foto: EMI

Tata Bojs, trojnásobní držitelé Akropolis Live Music Awards za nejlepší koncertní výkony roku, nabídnou show pojmenovanou Barevná hudba v kleštích - menší verzi vizuálního projektu Barevná hudba, kterou předvedli na konci roku v Praze a Brně na svém turné.

Kapela tedy opět chystá speciální efekty s osmi LED panely řazenými ve svislých pruzích vedle sebe.

Následně je vystřídají právě Mattafix - duo ve složení Preteesh Hirji a Marlon Roudette míchá dohromady hip hop, reggae, dancehall.

Ani po jejich vystoupení ale program ještě nekončí. Následně přijdou na řadu hiphopoví Bow Wave nebo slovenští Horkýže slíže; akci pak skoro nad ránem zakončí Le Pneumatiq pohybující se na pomezí breakbeatu a popu.

Foto: Roman Černý

Koncertní premiéru nových skladeb tu bude mít český Niceland, který zároveň na Výstavišti pokřtí album Little Black Book.
Kdo si lístek ještě nestihl koupit v předprodeji, získá ho na místě za 350 korun.

Pořadatelé festivalu už kromě Jarního Sázavafestu chystají O2 Sázava Čarodějnice. Akce se bude konat 30. dubna od 13 hodin na pláži v areálu koupaliště Hostivař.

Atrakce pro děti doplní vystoupení Gulo Čar nebo kapely Mňága a Žďorp, která nedávno  vydala novou desku. Bude fungovat DJ STAN, kde se bude hrát až do druhé hodiny ranní.

 

Právě se děje

Další zprávy