Lou Reedovi zachránila život transplantace jater

Kultura ČTK Kultura, ČTK
1. 6. 2013 12:07
Rocková legenda se zotavuje po úspěšné operaci
Lou Reed na koncertě v Divadle Archa
Lou Reed na koncertě v Divadle Archa | Foto: Roman Vondrouš

Londýn / New York - Lou Reed, americká rocková legenda, se zotavuje po transplantaci jater. "Díky transplantaci mu lékaři zachránili život," sdělila Reedova manželka Laurie Anderson.

Jednasedmdesátiletý zpěvák a zakladatel kapely The Velvet Underground byl před operací na pokraji smrti. "Transplantace se konala minulý měsíc v Clevelandu v americkém státě Ohio," řekla Laurie Anderson britskému listu The Times. "Bylo to velmi vážné. Umíral," prohlásila.

Zákrok popsala jako "velkou operaci, která proběhla velmi dobře". Na dotaz, jak dlouho manželovi potrvá rekonvalescence, pětašedesátiletá Anderson odpověděla: "Myslím, že se z toho úplně nezotaví, ale určitě se během několika měsíců vrátí ke svým činnostem. Už teď se pustil do tai-či."

Lou Reed, který loni vystoupil mimo jiné i v pražském divadle Archa, letos v dubnu zrušil koncertní šňůru. V minulosti otevřeně hovořil o svých problémech s drogami a s alkoholem. "Zkoušel jsem přestat s drogami s pomocí alkoholu. Nefungovalo to," napsal v roce 1992.

S Andersonovou Lou Reed žije 21 let, ale oženil se s ní teprve před pěti roky.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy