Lennonův syn odehraje koncert v Praze

mor
18. 12. 2006 17:15
Praha - Syn Johna Lennona a Yoko Ono zahraje 5.února v pražském Lucerna Music Baru.
Sean Lennon
Sean Lennon | Foto: Aktuálně.cz

Sean Lennon před nedávnem vydal své druhé album Friendly Fire  a nyní k němu uspořádal turné. Po Spojených státech s ním má zamířeno i do Evropy a v pondělí 5.února zahraje v Lucerna Music Baru.

Na aktuální desce Friendly Fire se stylově podílela řada známých osobností, především děti slavných, jako dcera Johna Phillipse z Mamas And Papas Bijou Phillips nebo Harper Simon, syn Paula Simona.

Sean Lennon se po vydání debutové desky Into the Sun v roce 1998 stáhl do ústraní a zpátky na koncertní pódia se vrací až teď - po dlouhých osmi letech.

"Vystupoval jsem, ale v tajnosti. S novou deskou si chci zase vyzkoušet, jaké to je, skládat a hrát veřejně," říká Sean, který na začátku října přišel s řadovou novinkou a přitom při každé příležitosti nepřestává dávat najevo své rozčarování z poměrů v hudebním průmyslu.

Foto: Aktuálně.cz

Ústředním motivem jeho nové desky Friendly Fire je ale trochu jiná frustrace. Seanův vztah s herečkou a zpěvačkou Bijou Phillipsovou neskončil dobře. Když jednatřicetiletý zpěvák přišel na to, že Bijou spí s jeho nejlepším přítelem, rozešli se.

"Když se lidé milují, zároveň si ubližují. Jako když voják zastřelí někoho jemu blízkého. Rána z milosti," vysvětluje autor význam Friendly Fire, název desky, na níž je desítka skladeb, které se točí kolem jednoho bodu - rozchodu z Bijou.

Od desky, která by mohla jít na dračku díky autorovu jménu a chytlavému pop-rocku s lennonovsky zastřeným nosovým hlasem, si Sean neslibuje zhola nic. "Nevím, jestli deska uspěje, vlastně to od ní ani neočekávám. Nevkládám do ní žádné naděje. Jsem šťastný, že vyšla. To je pro mě dostatečná satisfakce," říká Lennon junior.

 

Právě se děje

Další zprávy