Kytarista Štěpán Rak natočil novou desku

čtk, kiz
8. 11. 2005 13:28
Praha - Kytarista Štěpán Rak natočil desku Chvála čaje, na níž zní 22 několikaminutových virtuózních skladeb opěvujících různé druhy, chutě a vůně tohoto nápoje a jeho magii.

"Řada z nich vznikla v konečné podobě až přímo ve studiu při nahrávání," řekl Rak při dnešním křtu CD. K cyklu přivedla Štěpána Raka jeho manažerka Linda Mahelová. "Poslyšte, to je hezké - to mi voní čajem," říkávala prý od volantu na některé Rakovy improvizace, když spolu někam jeli a kytarista si krátil čas cvičením a improvizováním.

Mezinárodně uznávaný umělec, letošní šedesátník, už chystá druhou řadu, protože čajů je podle něj mnoho a nápadů také. Inspirují ho české čajovny.

Rak interpretuje převážně hudbu, kterou sám napsal, zabývá se duchovními souvislostmi, své zážitky transformuje do not, dá na pozitivní energii a s improvizační lehkostí chrlí novou a novou hudbu. Nejvíce ho podle jeho vyjádření oslovují různé historické události, osobnosti nebo pobyty. Před 23 lety se stal prvním pedagogem kytarového oboru na pražské AMU, v roce 2000 prvním profesorem.

 

Právě se děje

Další zprávy