Kdo všechno se utáboří na Love Planet?

ČTK, kul
4. 5. 2006 16:00
Praha - Americké kapely Audioslave a Body Count doplnily už tak nabitou sestavu dříve oznámených hvězd táborského festivalu Love Planet.

Festival se letos na táborském letišti uskuteční podruhé; tentokrát  od 11. do 12. srpna. Podle pořadatelů loni přehlídku navštívilo přes 18 tisíc lidí.

Letos stanové městečko pojme až 10 tisíc stanů pro návštěvníky; o ostrahu čtyřicetihektarového areálu se postarají téměř dvě stovky zaměstnanců bezpečnostní agentury.

Audioslave
Audioslave | Foto: Aktuálně.cz

Hvězdná sestava, která z Love Planet dělá asi nejlépe obsazený tuzemský festival, obsáhne i Pet Shop Boys a Franz Ferdinand, finské The Rasmus a dále  skupiny Art Brut, Hooverphonic, Loonaloop či Kava Kava. Kvůli rodinným potížím jednoho z hudebníků účast odvolala avizovaná finská skupina Him.

"Vybírali jsme kapely, které právě vydaly nové album nebo jsou jejich desky na spadnutí," říká mluvčí přehlídky Martina Reková. Domácí scénu budou reprezentovat kapely Sunshine, J.A.R., the Ecstasy of Saint Theresa, Chinaski, Gaia Mesiah nebo PSH. Celkem vystoupí na pěti pódiích přes tisíc účinkujících.

Pet Shop Boys
Pet Shop Boys | Foto: Aktuálně.cz

Součástí programu budou také divadelní projekty, dílny i filmové projekce program nabídne výběr nejlepších děl z Anifestu, Fresh Film Festu či FAMU Festu. Nebude chybět ani sportovní areál a motokrosové exhibice. Z Tábora bude do areálu jezdit kyvadlová doprava.

Do konce května stojí dvoudenní lístek na Love Planet 695 korun; od 1. června pak devět set korun. Až v Táboře pak návštěvník zaplatí tisíc korun. K dispozici bude i jednodenní vstupenku na druhý den přehlídky za 795 korun.

Informace o festivalu a vystupujících kapelách ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy