Jak se Budař vydal hledat Audrey Tautou

Irena Hejdová Irena Hejdová
24. 8. 2007 15:30
Fresh Film Fest představí videoklipy Eliščina Bandu
Foto: Aktuálně.cz, Ondřej Besperát

Karlovy Vary -  Na sklonku minulého roku vydal herec Jan Budař se svou doprovodnou kapelou Eliščin Band CD svých autorských písní Uletěl orlovi. S pomocí svých přátel postupně k albu natočil několik videoklipů.

Jejich přehlídku pod názvem 12 klipů o lásce a 1 o přátelství teď uvede probíhající Fresh Film Fest, osobně ji uvede i sám herec, známý třeba z filmů Mistři, Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště či Vratné lahve.

ČTĚTE VÍCE: Recenze: Jan Budař uletěl orlovi

Budařovy videoklipy jsou sice natáčené svépomocí, přesto jim nelze upřít profesionalitu i hravost, kterou se vyznačují i Budařovy písně. Hravý byl často i způsob, jakým vznikaly. Budař vzpomíná třeba na to, jak vznikl videoklip k písni Erekce:

"Seděli jsme s Adamem Halašem u kavárny Merkur a pili pivo. Pak prošla krásná holka. My jsem se za ní otočili jako jeden muž. Hlavy plynule sledovaly tu krásnou dívku, až se ta dívka na nás otočila a pohledem řekla: Co tak blbě čumíte? Pak jsem tam seděli asi ještě hodinu a vždycky, když šla kolem ženská, tak jsme se po ní synchronně dívali. A pak jsme si řekli, že to zaznamenáme, abychom měli nějakou památku."

Do Drzého kohoutka Budař obsadil Zuzanu Norisovou. "Zavolal jsem jí a řekl jí, že mám nápad na klip, kde ona bude jenom stát a na závěr zmizí. Zuzana se zeptala, kdy se to má točit, já řekl příští týden a ona na to fajn, pošlete limuzínu."

Jiný klip vznikl, když se Jan Budař vydal do Paříže navštívit francouzskou herečku Audrey Tautou a stal se místo toho obětí touhy několika Francouzek, které si ho spletly s Jeanem Paulem Belmondem.

Pod režijním vedením Vladimíra Morávka zas v písni Uplakánek pojídá Budař med. Ve videoklipu Přestávka k písni Kolečko a v režii Víta Klusáka pobíhá s kapelou mezi auty po magistrále. Vlastní natáčení Přestávky je zase zachyceno ve videoklipu k písni Makrela.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

12 klipů o lásce a 1 o přátelství bude na festivalu k vidění v sobotu od 17 hodin, projekci uvede Jan Budař.

 

Právě se děje

Další zprávy