Genesis nezahrají na Strahově. Stěhují se na parkoviště

jps
21. 5. 2007 13:00
Produkce koncertu je objemná a kapela má naspěch
Znovuobnovená kapela oznámila termíny turné: dvacítka zastávek začne 11. června v Helsinkách a končí 14. července v Římě.
Znovuobnovená kapela oznámila termíny turné: dvacítka zastávek začne 11. června v Helsinkách a končí 14. července v Římě. | Foto: Aktuálně.cz

Praha Znovuobnovení Genesis měli v Praze zahrát na strahovském stadionu Evžena Rošického. Vzhledem k technickým parametrům jejich show se ukázalo, že není možné zajistit, aby se koncert v původním termínu mohl uskutečnit. A tak pořádající agentura Interkoncerts rozhodla přesunout koncert na vhodnější místo.

Koncert se ze Strahova stěhuje na parkoviště u stanice metra Českomoravská, které se nachází v těsném sousedství Sazka Areny. Kapacita nového prostoru bude menší, 25 tisíc diváků. Nicméně už zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti a jsou i nadále k sehnání v obvyklých předprodejích.

Je to už podruhé, co se plány kapely mění v souvislosti s Českem. Ta první změna byla ale pro zdejší příznivce Genesis příjemná. Kapela se původně chystala do Budapešti, ale přesun výpravné scény se ukázal logisticky tak náročný, že pro kapelu byla výhodnější Praha.

Foto: Aktuálně.cz

Na novém místě budou instalovány velkokapacitní tribuny pro diváky a prý "gigantická" scéna, jejíž stavba nebyla vzhledem k technickým parametrům strahovského stadionu možná v dostatečné rychlosti.

"Jedná se o show s technickými parametry, které jsou srovnatelné s posledním turné U2," říká pro Aktuálně.cz Petr Novák z pořádající agentury Interkoncerts. Dodává, že show by se mohla konat i na Strahově - ale vzhledem k tomu, že Genesis hrají den před Prahou v Linzi a hned den poté v polských Katowicích, není dostatek času na to zajistit produkci koncertu.

Tony Banks, Phil Collins a Mike Rutherford vyrazí na první turné po patnácti letech. Evropskou část šňůry Turn It On Again zahájí 11. června na Olympijském stadionu v Helsinkách; navštíví dvanáct evropských států a sérii zakončí v Římě 14. července, kde vystoupí zdarma pro 400 tisíc lidí.

Spolu s Police a nově třeba Smashing Pumpkins je jejich comeback jedním z nejočekávanějších návratů roku. A zdá se, že fanoušci  na Genesis nezapomněli. Britským příznivcům kapely stačilo devadesát minut, aby si rozebrali sto tisíc lístků na koncerty v Manchesteru a Londýně. V Německu a Holandsku mizely vstupenky ještě rychleji: každou minutu se jich prodalo v průměru deset tisíc.

Čeští příznivci si je mohli koupit od 19. února, cena začíná na sumě 995 korun.  S výpravností má skupina  své zkušenosti. Už  70. letech byli Genesis artrockovou superskupinou s propracovanými kompozicemi a velkými koncertními show včetně divadelních prvků, které obstarával Peter Gabriel. Ten ale v roce 1975 odešel a chybí i ve obnovené sestavě.

 

Právě se děje

Další zprávy