Elton John oslaví narozeniny na pódiu

pra, BBC
3. 3. 2007 0:00
Londýn - Britský zpěvák a skladatel Elton John se rozhodl oslavit šedesátiny prací. Současně tak připomene čtyřicet let svého koncertování.
Foto: Reuters

"Narozeninové turné" Elton zahájí přesně v den, kdy přišel na svět - 25. března na Madison Square Garden. Exkluzivní práva na odvysílání koncertu získala společnost MyNetworkTV. Dvouhodinový pořad Happy Birthday Elton, jehož součástí bude i záznam koncertu, pak odvysílá 5. dubna.

Na popovou hvězdu se fanoušci mohou těšit v Seville, Paříži, Benátkách, Berlíně a Moskvě, kde jim zpěvák předvede program Red Piano. Ten jeho příznivci znají už z Las Vegas. Autorem show plné vizuálních efektů je fotograf David LaChapelle. Slavnostní ráz turné dokreslují i místa konání. V Paříži palác ve Versailles, v Německu Brandenburská brána.

Foto: Reuters

Na turné pochopitelně zazní i hit Candle in the Wind (Svíčka ve větru), jehož verzi Elton věnoval památce britské princezny Diany. Hitparády však Elton boural i s řadou dalších písní.

Už počátkem sedmdesátých let to byly songy jako Rocket Man a Tiny Dancer.  Je pravděpodobné, že v rámci sentimentální retrospektivy, kterou chce Elton vzdát hold své kariéře, dojde i na ně.

Infobox

Kdy a kde slavit s Eltonem

25.3. Madison Square Garden
18.5. Sevilla
29.5.Paříž
5.6. Benátky
6.6. Benátky
22.6. Berlín
2.7.Moskva

Elton John světového věhlasu dosáhl právě v sedmdesátých letech, od té doby se s menšími výkyvy drží na špici popularity. K vzestupu mu tehdy pomohly i extravagantní pestrobarevné kostýmy, ve kterých se s oblibou ukazoval nejen na koncertních pódiích.

Neopomenutelných je i devětadvacet řadových alb; zatím poslední a velmi ceněné The Captain and The Kid vyšlo loni na podzim.

Ceny lístků na Eltonovy narozeninové koncerty začínají na 150 euro.

 

Právě se děje

Další zprávy