Ceny MTV: Aguilera porazila Madonnu

gra
3. 11. 2006 10:40
Kodaň - Evropské ceny MTV jsou rozdány. Nejlepší album mají Red Hot Chilli Peppers, nejlepší zpěvačkou je Aguilera. UVNITŘ: KLIPY + GALERIE
Foto: Reuters

Předávání sledovalo kromě milionů diváků u televizí i 3500 hostů v Kodani v koncertní hale Bella Center a přes sedm tisíc fanoušků v mrazivém počasí na náměstí před radnicí dánské metropole.

Americký zpěvák Justin Timberlake, který galavečer MTV Europe Music Awards moderoval, si odnesl i dvě hlavní ceny: v kategorii pop a nejlepší zpěvák roku.

O vítězích rozhodují elektronickým hlasováním fanoušci z Evropy, kteří vybírají z kandidátů stanovených odbornou porotou. Za nejlepší album zvolili Stadium Arcadium z dílny kalifornské kapely Red Hot Chilli Peppers.

Ze zpěvaček se mladým Evropanům nejvíc líbila hudba Christiny Aguilerové, která porazila například Madonnu či Shakiru. Aguilerová za cenu poděkovala prostřednictvím videopřenosu. Stejně tak to udělal i vítěz kategorie hip hop, Američan Kanye West.

Foto: Reuters



Zato vítěz kategorie rock, kapela The Killers z horkého Las Vegas, zahrála živě venku v mrazu. Během galavečera zazpívala kromě jiných Kanaďanka Nelly Furtadová či rapper Snoop Dogg.
   

Hit Crazy dua Gnarls Barkley se stal nejlepší písní; cenu dvojka pobrala i za nejlepší nový počin. Nejzdařilejší klip vznikl k písni We Are Your Friends od Justice Vs Simian.

Na starém kontinentu zůstává cena pro skupinu roku. Stali se jí britští Depeche Mode, kteří do Kodaně vyslali svého klávesistu Andrewa Fletchera. Do Británie putuje rovněž cena za alternativní hudbu: získala ji skupina Muse, která ji vyhrála už před dvěma lety.

Mile překvapena byla osmnáctiletá Rihanna z Barbadosu, když se dozvěděla, že ji Evropané zvolili za nejlepší interpretku stylu R&B.

Evropské ceny MTV se letos udílely potřinácté, přičemž pokaždé se tak děje v jiném evropském městě. Loni se hudební špička sešla v Lisabonu.
   

  • SPECIÁL ke koncertům Pink a Aguilery najdete ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy