At Folsom Prison vyrážejí před pauzou na Sedmičku

Kultura Kultura
7. 1. 2014 14:30
Pražská kapela chystá nové album a na půl roku mizí z klubů
Foto: xMartinezz Photographyx

Praha - Ostrá parta At Folsom Prison naposledy ve strahovském Klubu 007 křtila své druhé EP From Nails to Velvet. Tentokrát je důvod koncertu mnohem jednodušší - kapela se připravuje na zhruba půlroční pauzu a vystoupení (11. ledna) na Sedmičce tak má rozlučkový charakter.

I z toho důvodu At Folsom Prison zařadí do svého playlistu skladby, které na živo dosud nehráli, a které vyjdou na připravovaném albu. Na koncertě budou mít fanoušci také možnost si koupit „benefiční" tričko. Peníze získané z jeho prodeje budou použity na náklady spojené s nahrávkou a výrobou nové desky.

Po boku At Folsom Prison v sobotu vystoupí i návštěvníkům sedmičky dobře známí Tales of Error balancující na hranici hardcoru a punku a No Chance of Recovery, jedni z pražských talentů, kteří svoji hudbu označují jako acid-hardcore.

Historie At Folsom Prison začala v roce 2007. Po třech letech hledání vlastního hudebního stylu a s tím spojených několika personálních změn vykrystalizovala sestava do čtyřčlenného složení Standa (zpěv), Filip (kytara), Stanley (bicí) Michal (basa).

Foto: xMartinezz Photographyx

V září 2010 vyšlo eponymní album, kde At Folsom Prison uzavřeli jednu hudební etapu poznamenanou metalovým zvukem i inspirací. Nový směr, kterým se At Folsom Prison vydali, pak míří cestou, kterou již dříve prošlapaly hudební pojmy Deftones nebo Poison the Well.

Výsledky dlouhodobé práce dostaly konečnou podobu v únoru 2013, kdy vyšlo nové minialbum From Nails to Velvet. Opět vydané vlastními silami bez pomoci hudebního vydavatelství nebo sponzora.

V současné době kapela dokončuje materiál na první dlouhohrající nahrávku, která by měla vyjít na podzim roku 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy