Amy Winehouse jde do léčebny a k soudu

tur
25. 1. 2008 15:55
Účast na ceremoniálu Grammy je ohrožena.
Foto: Reuters

Londýn - Chtěli mě šoupnout do léčebny - a já řekla ne, ne, ne. Tak zněl refrén pilotního singlu Rehab z alba Back To Black. Ovšem ve čtvrtek zpěvačka prohlásila: "Jo, jo, jo."

"Amy se rozhodla vstoupit do odvykacího zařízení po poradě s firmou, managementem, rodinou a doktory. Pochopila, že potřebuje speciální péči, aby se dokázala vymanit z drogové závislosti a připravila se na plánovaná vystoupení na Grammy," stojí v prohlášení, které vydalo její mateřské vydavatelství Universal.

Rozhodnutí podstoupit léčbu přichází krátce poté, co deník Sun zveřejnil video, které zpěvačku zachycuje, jak kouří crack. Tímto záznamem se navíc hodlá zabývat i policie.

Amy Winehouse - Rehab

Video: youtube.com

Zpěvačka se ostatně nikdy netajila láskou k alkoholu i drogám a není to první konflikt, který má Amy Winehouse se zákonem. Už loni byla zadržena v Norsku kvůli držení marihuany a v rámci dohry případu by měla stanout 29. února před soudem.

To se nakonec může při účasti na ceremoniálu Grammy, který se koná 10. února, ukázat jako daleko větší problém než fakt odvykací léčby. Ačkoli zpěvačka, která je nominována v šesti kategoriích, své vystoupení pořád plánuje, nemusí se na něj vůbec dostat.

"Protože je obviněná v souvislosti s držením drog, nesmí jet do Spojených států," konstatuje její otec Mitch Winehouse jednoduché pravidlo pro udělení víza.

"Pracujeme na urovnání té situace. Doufáme, že se to podaří ve výhledu týdne a budeme moci jet na Grammy," dodal v interview pro Radio BBC London.

Její druhé album Back To Black - které prezentuje retro soul a klasické r'n'b spolu se zakouřeným vokálem jak z počátku šedesátých let - bylo celosvětově přijato nejen mezi kritiky, ale chytlo se i u publika. 

Amy Winehouse
Amy Winehouse | Foto: Island Records
Čtěte také: Hubatá Amy z hospody se trefila do černého

Koupilo si ho pět 5 milionů lidí; z toho 1,3 milionu v USA. Pro rok 2007 se stalo nejprodávanějším albem ve Velké Británii. Odstartovalo tak i vlnu zájmu o podobně laděný vzpomínkový zvuk a udusalo cestu novým ohlašovaným hvězdičkám Adele a Duffy.

Amy Winehouse je nominována v šesti nejdůležitějších kategoriích Grammy mimo jiné za album, nahrávku, objev nebo zpěvačku.

Svým vystoupením na ceremoniálu, kterému se v poslední chvíli vyhnula stávka hollywoodských scénaristů, by mohla rozšířit řady vystupujících interpretů jako ohlášení Foo Fighters nebo Beyoncé.

 

Právě se děje

Další zprávy