Herec Depardieu uzavřel své ruské produkční centrum, píše ruská agentura

ČTK ČTK
12. 11. 2022 20:46
Herec Depardieu uzavřel své ruské produkční centrum, píše ruská agentura

Francouzský herec Gérard Depardieu, známý obdivovatel ruského prezidenta Vladimira Putina a majitel ruského pasu, uzavřel své ruské produkční centrum nazvané PTS ZhD. Důvodem je "pauza v projektech", krok nijak nesouvisí s válkou na Ukrajině, informovala ruská agentura TASS s odvoláním na hercova producenta Arna Frilliho.

Centrum mělo podle Frilliho sloužit "k rozvoji audiovizuálních projektů, ale bez aktivní činnosti je tento systém k ničemu, protože vyžaduje výdaje i v době odstávky". Frilli dodal, že nová struktura by mohla být otevřena, až budou známy konkrétnější údaje o určitých projektech.

Francouzský herec loni oznámil, že chce natočit film o pilotech letky Normandie Niemen, což byl jediný francouzský útvar, který za druhé světové války bojoval proti Němcům ve východní Evropě. Frilli nicméně nyní sdělil, že práce na snímku se rovněž přerušují. "Jde o rusko-francouzský projekt, poté, co začala krize, se francouzská strana z projektu stáhla, stále ale doufáme, že ho budeme moct realizovat," uvedl Frilli.

Francouzský herec Gérard Depardieu patřil mezi řadu západních celebrit, které se v posledních letech zařadily mezi fanoušky ruského prezidenta. V roce 2013 přijal ruské občanství a spolu s ním získal i možnost platit podstatně nižší daně. Rusko v otevřeném dopise nazval "velkou demokracií" a na filmovém festivalu v Litvě v roce 2014, už po anexi Krymu, Ukrajinu označil za část Ruska. Ukrajina ho pak zařadila na seznam kulturních osobností, které ohrožují bezpečnost země.

Letos na konci března nicméně Depardieu invazi Ruska na Ukrajinu odsoudil a rozhodnutí šéfa Kremlu poslat armádu do sousední země označil za "nepřijatelný a šílený exces".

 

Právě se děje

Další zprávy