Zítra začíná Přehlídka animovaného filmu

Hej, ČTK
8. 12. 2005 9:00
Olomouc - Zítra začíná v Olomouci už čtvrtý ročník Přehlídky animovaného filmu, který chce představit špičky současné animované tvorby.
foto z filmu Šílení
foto z filmu Šílení | Foto: Aktuálně.cz

Na přehlídce se podílí katedra divadelních, filmových a mediálních studií Filozofické fakulty Univerzity Palackého, Petr Bilík z této katedry k přehlídce řekl: "Špička současné animace bude zastoupena jak uvedením nového filmu Šílení Jana Švankmajera, tak i retrospektivou tvorby významného animátora Bedřicha Glasera. Česko-slovenskou tradici bude letos reprezentovat rovněž Jaroslava Havettová, která představí legendárního Edudanta a Francimora, ale i výběr z vlastní autorské animované tvorby."

Krom české tvorby se v kompletní retrospektivě představí dílo legendy švýcarské animace Georgese Schwizgebela, který bude hostem přehlídky. Současná středoevropská animace bude zastoupena maďarským snímkem District!, který získal letos hlavní cenu na festivalu v Annecy.

Představí se i nové trendy v digitální animované produkci, studentská tvorba z letošního FreshFilmFestu, videoart Petra Skaly, výběr videoklipů z posledních let a "nano-artová" tvorba Milana Caise, člena Tatabojs. V rámci doprovodného hudebního programu vystoupí brněnská skupina Budoár staré dámy a multimediální projekt Moniky Načevy.

Přehlídka animovaného filmu potrvá až do neděle, více informací o ní naleznete ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy