Začalo natáčení filmu Hunger Games: Vražedná pomsta

Kultura Kultura
12. 9. 2012 12:03
Premiéra druhého dílu sc-fi ságy je naplánovaná na 22. listopad 2013
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Společnost Lionsgate oznámila počátek natáčení druhého dílu filmové série Hunger Games podle knih Suzanne Collins . Pokračování známé v češtině jako Vražedná pomsta (v originále Catching Fire) bude nejdříve připravováno v lokacích z prvního filmu blízko Atlanty v Georgii. Později se tým přesune na Havaj, kde bude využívat prostředí místních pláží i džunglí do pozdního prosince tohoto roku.

Již v dubnu studio oznámilo, že režisérem druhého dílu bude rakousko-americký filmař Francis Lawrence (Constantine; Já, legenda; Voda pro slony), jmenovec Jennifer Lawrence, představitelky hlavní role Katniss Everdeen.

„Jsme nadšeni, že se můžeme pustit do tohoto dobrodružství s Francisem Lawrencem, který již předvedl svoji kreativní vizi a nápaditost při obsazování filmu a plánování jeho vzhledu i atmosféry. Laťka je nastavena hodně vysoko v tomto druhém příběhu a těšíme se na zahájení produkce v těchto dokonalých lokacích s naším skvělým původním obsazením a některými herci světové úrovně v nových rolích," prohlásil Eric Faig dohlížející v Lionsgate na produkci. 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Z prvního dílu se do hlavních rolí druhého snímku vrátí kromě Jennifer také Josh Hutcherson (Peeta Mellark), Liam Hemsworth (Hurikán), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), Elizabeth Banks (Cetkie Trinketová), Lenny Kravitz (Cinna), Stanley Tucci (Caesar Flickerman) a Donald Sutherland (prezident Snow).

Mezi novými tvářemi v novém filmu objeví Jena Molane (Johanna Mason), Philip Seymour Hoffman (Plutarch Haevensbee), Lynn Cohen (Mags), Alan Ritchson (Gloss), Sam Claflin (Finnick Odair) a Jeffrey Wright (Diod).

Občanské konflikty v Panemu započaté během prvního Katnissina dobrodružství, nabírají ve Vražedné pomstě na intenzitě. Zároveň se u příležitosti 75. Hunger Games chystá prezident Snow vyhlásit speciální verzi Hunger Games, jak je tomu u každého 25. klání. Blíží se drastický konflikt, v němž vládci Kapitolu hodlají znovu skrze brutální televizní show potvrdit svoji převahu, ale daří se jim to stále méně…

 

Právě se děje

Další zprávy