Je tak úžasný, jak se o něm v zámoří říká? Recenze filmu Všechno, všude, najednou

Blahoslav Baťa Jindřiška Bláhová, Blahoslav Baťa
23. 7. 2022 7:30
„Je to filmová extravagance pozoruhodně a rozkošně plná všeho. A zároveň pozoruhodně vlastně trochu o ničem,“ tvrdí o snímku Všechno, všude, najednou kritička týdeníku Respekt Jindřiška Bláhová.
Videorecenze Jindřišky Bláhové na snímek Všechno, všude, najednou. | Video: Jindřiška Bláhová, Blahoslav Baťa

Majitelce čistírny, kterou hraje hvězda akčních snímků 90. let Michelle Yeohová, se hroutí život i byznys. Jednoho dne se jí na finančním úřadu otevřou brány do paralelních světů, ve kterých může být vším, od zachránkyně světa po hollywoodskou herečku.

"Film je ukázkový žánrový hybrid. Tvůrci chrlí lavinu absurdních, ztřeštěných, groteskních nápadů. Vytvářejí fantaskní paralelní světy, které jsou často vtipné, jako například ten, ve kterém jsou lidé podobní párkům," popisuje kritička.

Po americké premiéře snímek sklízel chválu. "Možná jako by kritici unavení schematickým zpracováním multivesmírů v komiksových filmech ocenili, že někdo s nimi pracuje nápaditěji, že nabízí filozofický koncept v sexy balení. Jenže kreativní chrlení nakonec nemá žádný směr," uzavírá videorecenzi kritička týdeníku Respekt Jindřiška Bláhová.

 

Právě se děje

Další zprávy