Úžasný Spider-Man úžasně vydělává. V USA 140 miliónů

Kultura Kultura
9. 7. 2012 9:15
V Japonsku vydělal superhrdina dalších 200 miliónů dolarů
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Od minulého úterý, kdy byl uveden v USA, dokázal nový spidermanovský film vydělat v Severní Americe již 140 miliónů dolarů. Po světové premiéře v Tokiu 13.června přibylo na jeho konto zároveň 200 miliónů od návštěvníků z různých zemí po celém světě.

V současnosti nejnavštěvovanější americký film byl minulý týden následován komedií Ted slavného komika Setha MacFarlana, animovaným filmem Brave a akčním thrillerem Divoši režiséra Olivera Stonea. Film ze striptérského prostředí Bez kalhot s Channingem Tatumem v hlavní roli se propadl až na  páté místo. Režisér Marc Webb svým filmem restartoval původní spidermanovskou sérii, která do kin přicházela v letech 2002-2007. 

Čtěte také
Otloukánek Spider-Man se touží stát úžasným hrdinou

Ve srovnání s ostatními tituly je zajímavý relativní neúspěch Stoneových Divochů. Adaptace slavné knihy Dona Winslowa pod režisérskou taktovkou Olivera Stonea za svůj první víkend vydělala necelých 17 miliónů dolarů a reakce kritiků jsou rozpačité - populární server Rotten Tomatoes v současnosti zaregistroval 52% procent pozitivních recenzí, zatímco The Amazing Spider-Man má 72% kladných ohlasů.  

V rebootu svého příběhu se Peter Parker alias Spider-Man (Andrew Garfield) snaží dozvědět pravdu o osudu rodičů, získat srdce své lásky Gwen Stacy (Emma Stone) a zároveň ho čeká střet s Dr. Curtisem Connorsem (Rhys Ifans), z něhož se díky genetickým experimentům stane obávaný padouch Ještěr. V rolích Peterových opatrovníků strýčka Bena a tety May se objeví Martin Sheen a Sally Field.

The Amazing Spider-Man se do českých kin dostane 12. července.  

 

 

Právě se děje

Další zprávy