Tarantino zuří. Jeho scénář se dostal, kam nechtěl

Kultura Kultura
23. 1. 2014 11:42
Režisér Quentin Tarantino vzdává natáčení westernu Hateful Eight, protože první verzi scénáře viděl "snad každý v Hollywoodu".
Quentin Tarantino při natáčení Nespoutaného Djanga.
Quentin Tarantino při natáčení Nespoutaného Djanga. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - S novinkou Quentina Tarantina je opět vše jinak. Western Hateful Eight zřejmě poputuje do šuplíku, odkud ho režisér možná v příštích pěti letech vyzvedne a nejspíš vydá jako knihu.

Důvod se zdá jako tarantinovský žertík. Scénář se dostal prý k příliš velkému okruhu lidí v Hollywoodu, což Tarantina v této fázi hodně rozzlobilo. Mluví dokonce o zradě: "Jsem z toho v depresi. Byl to jen první návrh scénáře, nechtěl jsem, aby se dostal mezi širší okruh lidí v Hollywoodu. Dal jsem ten scénář přečíst šesti kolegům, ale nějak se to vymklo kontrole. Nevím, jak ti zkurvený agenti pracují, ale nejedu v tom s nimi!"

Scénář dostali agent Reggie Hudlin, který se podílel na vzniku Nespoutaného Djanga, a herci Michael Madsen, Bruce Dern a Tim Roth. A ještě další dva nejmenovaní.

"Jedno vím jistě, Tim to neudělal. Ale někdo jiný ten scénář poslal snad na každou adresu v Hollywoodu," říká Tarantino. "Chci se po téhle zkušenosti věnovat už něčemu jinému, mám deset dalších možností."

Film Hateful Eigth neměl dějově nijak navazovat na Nespoutaného Djanga, ovšem Tarantino se na natáčení zřejmě hodně těšil: "Hrozně mě bavilo natáčení Djanga, tak mi dovolte ještě jeden takový film, když už jsem se je naučil točit. Vím, co dělám!"

 

Právě se děje

Další zprávy