Sarkozyová si zahraje u Allena. Možná budu hrozná, říká

Kultura Kultura, Red Kul
26. 11. 2009 17:44
První dámu Francie čeká ostrý filmový debut
Jako filmová hvězda...
Jako filmová hvězda... | Foto: Reuters

Paříž - Taková nabídka se jen tak neodmítá. A první dáma Francie Carla Bruniová-Sarkozyová z ní měla takovou radost, že o ní novinářům pověděla hned při první rozhovoru.

Zpěvačce a bývalé modelce zavolal slavný režisér Woody Allen, že ji chce stůj co stůj obsadit do svého nového filmu. Sarkozyová neváhala a souhlasila.

"Takovou příležitost nemohu propást," líčila nadšeně jedenačtyřicetiletá manželka francouzského prezidenta stanici Canal Plus.

V tuto chvíli ještě Sarkozyová ani neví, koho bude v dosud bezejmenném snímku hrát. A dobře ví, že půjde o její premiéru před filmovou klapkou.

"Nejsem herečka. A možná budu úplně hrozná," připustila v rozhovoru Sarkozyová. Jedním dechem ale dodala, že i tak to bude úžasná zkušenost.

Pokukuje po ní dlouho

Třiasedmdesátiletý režisérský matador Woody Allen si na Sarkozyovou myslel dlouho. Už v červnu tohoto roku se nechal slyšet, že by ji chtěl obsadit do svého filmu.

"Jsem si jistý, že by byla báječná. Má charisma a je zvyklá vystupovat na veřejnosti. Mohl bych jí dát jakoukoli roli," rozplýval se před půl rokem režisér, který má kontě už dvaačtyřicet celovečerních snímků.

Posledním zářezem na režisérské židličce je film Užívej si, co to jde, který Woody Allen opět zasadil do svého New Yorku, nejtypičtějšího prostředí jeho děl.

Jde o příběh misantropního profesora fyziky, který se zamiluje do o čtyřicet let mladší bezdomovkyně. A chce si ji vzít.

Do rodného New Yorku se nesmírně plodný tvůrce vrátil poté, co natáčel v Londýně (Match Point, Sólokapr) a Barceloně (Vicky Cristina Barcelona).

Dále čtěte

 

 

Právě se děje

Další zprávy