Robert Pattinson si zahraje Lawrence z Arábie

Kultura Kultura
21. 8. 2012 7:08
Režisérem Královny pouště je Werner Herzog
Premiéra Twilight Sagy v Los Angeles - Robert Pattinson
Premiéra Twilight Sagy v Los Angeles - Robert Pattinson | Foto: Reuters

Praha - Britský herec známý z upíří ságy Stmívání si zahraje vojenského důstojníka T. E. Lawrence v chystaném nezávislém snímku Queen of the Desert (Královna pouště). Režie se ujme Werner Herzog (Aguirre, hněv Boží, Upír Nosferatu), který do snímku obsadil ještě Naomi Wattsovou (King Kong, Fair Game).

Lawrence je historickou postavou, jež se stala po první světové válce legendou. Pomáhal totiž Arabům v jejich revoluci proti Osmanské říši. Kultovní status má dnes více než tříhodinový výpravný snímek Lawrence z Arábie (1962) režiséra Davida Leana, který získal sedm Oscarů včetně sošky na Nejlepší film.

Herzogův film by se měl zaměřit na Lawrencův vztah se spisovatelkou Gertrudou Bellovou (Wattsová). Podle režisérových slov bude snímek výpravnou podívanou z pouště. Natáčení by mělo začít letos na podzim.

Uvidíme, jak se role zhostí Pattinson, který se proslavil jako upír Edward ve fantazy sáze Stmívání podle stejnojmenné knižní předlohy. Nedávno vstoupilo do českých kin drama Cosmopolis režiséra Davida Cronenberga (Dějiny násilí, Východní přísliby), v němž herec ztvárnil hlavní roli - finančníka Erika, jenž ve své luxusní limuzíně v dlouhých monolozích přemítá o penězích nebo vztazích.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy