Plyšového lva má Kameňák. Už potřetí.

ČTK, Hej
20. 2. 2006 15:53
Praha - Už potřetí (a zcela zaslouženě) získal Plyšového lva Troškův Kameňák. A možná jde o vůbec posledního vítěze této anticeny.

Plyšového lva za nejneoblíbenější film uděluje česká kritika, tato cena ale není udělována na žádné z oficiálních akcí Českého lva. Už v polovině ledna řekl ředitel ČFTA Petr Vachler, že s předáváním této ceny nesouhlasí a plánuje její zrušení, považuje ji za "smutnou záležitost bez pozitivní energie". Kameňák 3 je tak možná posledním vítězem této anticeny.

Trošku ale už tři Plyšoví lvi pro jeho lidovou sérii netrápí, rozhodující je pro něj zájem diváků. "Žádné vrásky si z toho nedělám. Naše práce se neminula cílem  - pobavit diváky a dát jim na 90 minut zapomenout na strasti života. Kdybych natočil snímek, který nikdo nezná, prosím, zasloužím si to. Ale takhle je to výrobek podle přání zákazníka, který na něj slyší, běžec na dlouhou trať," řekl Troška. A dodal: "Od začátku jsem sliboval, že udělám volovinu pro zasmání, experiment. Přesto v jakési nadsázce vznikl obraz dnešní společnosti."

Pravda je, že Troškovy komedie mají u diváků úspěch. Více než milion lidí zavítal na trilogii do českých a slovenských kin, souhrnně 12 milionů diváků tři filmy sledovalo v televizi.

 

Právě se děje

Další zprávy