Adepti na první vítěze Českých lvů

Irena Hejdová Irena Hejdová
24. 1. 2006 8:30
Český lev - Kdo vyhraje cenu pro nejlepší plakát, kategorii nejlepší zahraniční film a cenu filmové kritiky?

Už příští týden, ve středu 1. února, proběhne nominační večer filmových cen Český lev. V rámci tohoto ceremoniálu budou vyhlášeni i první vítězové v několika "vedlejších" kategoriích. Nominace v těchto kategorií nyní uvolnili organizátoři.

Štěstí
Štěstí | Foto: Česká televize

Příští týden bude vyhlášen vítěz ceny za nejlepší filmový plakát; v této kategorii jsou nominováni Mikuláš Macháček a Aleš Najbrt za plakát k Zelenkovým Příběhům obyčejného šílenství, dále Jan Saudek a Jan Kantůrek za plakát k Renčovu Románu pro ženy a Eva Švankmajerová za plakát k Švankmajerově filmu Šílení.

Další udílenou cenou bude trofej pro nejlepší zahraniční film. V této kategorii se utkají Bokovka Alexandra Paynea, komiksová adaptace Sin City a Jarmuschovy Zlomené květiny.

Zlomené květiny
Zlomené květiny | Foto: Hollywood Classic Entertainment

Nominace na Cenu filmové kritiky a na Cenu Sazky za nerealizovaný scénář byly zveřejněny už minulý týden. Více informací o těchto nominacích a letošním předávání cen Český lev najdete ZDE.

Naše tipy na vítěze? Eva Švankmajerová za plakát Šílení, Zlomené květiny jako nejlepší zahraniční film a cena filmové kritiky pro Štěstí.

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy