Pavel Bém zase vstupuje s knírem do řad taxikářů

Irena Hejdová Irena Hejdová
14. 11. 2007 11:45
Další český politik startuje filmovou dráhu

Praha - Asi je to nová móda v české kotlině - pro současné české filmy je největším ternem obsadit politiky. Jan Hřebejk do Medvídka angažoval Cyrila Svobodu, Tomáš Vorel do Gymplu Pavla Teličku. F. A. Brabec pro adaptaci Máchova Máje získal Zeleného Matěje Stropnického, Tomáš Bařina pro komedii Bobule Pavla Severu a Tomáše Julínka.

ČTĚTE VÍCE:

A kdo jiný by měl stvrdit ten trend než muž, kterému tolik záleží na image - pražský primátor Pavel Bém. V novém českém filmu Chyťte doktora, který vstoupí do kin 29. listopadu, ztvárnil navíc postavu, kterou si už vyzkoušel v reálném životě. Pavel Bém tu totiž hraje taxikáře - podle tvůrců v narážce na své převlekové protitaxikářské razie.

Bémova role přizdobená slušivým východoněmeckým knírkem je nicméně jen epizodní; dvakrát veze po Praze Tatianu Vilhelmovou, která tu ztvárňuje dvojroli manželky a milenky hlavního hrdiny. Tím je gynekolog Michal, kterého hraje frontman kapely Chinaski Michal Malátný. Kapela je i téměř výhradním dodavatelem hudby.

Ve filmu se objeví také Iva Janžurová jako hrdinova tchýně, Vladimír Javorský, Pavel Landovský, Zuzana Stivínová či Marek Vašut jako hlídač parkoviště. A podle tvůrců "překvapivě civilní" Luděk Sobota jako primář. Děj filmu se odehrává třikrát během jediného vypjatého dne, v němž se manželka dozví o Michalově milence.

Michal Malátný a Táňa Vilhelmová hrají hlavní role v právě natáčené komedii Chyťte doktora.
Michal Malátný a Táňa Vilhelmová hrají hlavní role v právě natáčené komedii Chyťte doktora. | Foto: Ondřej Besperát

Režisérem je debutující Martin Dolenský. Natáčelo se celé léto, do filmu Dolenský obsadil i jednoho ze svých kolegů - režiséra Snowborďáků a Rafťáků Karla Janáka.

"Většinou se kolega a kamarád režisér na plátně jen mihne na několik sekund, například jako číšník. Ale pro Karla jsme přichystali roli podstatně větší. Po boku Táni Vilhelmové se objeví dokonce hned v několika scénách," upřesňuje režisér.

Výzvou bylo natáčení i pro Vilhelmovou: "Hrát dvojroli je strašně zábavný a ke konci natáčení to byla už schizofrenie -  nejen pro mě, ale pro všechny," říká držitelka Českého lva. "Musela jsem si každou chvíli ujasňovat, jakou paruku a jakou masku mám právě na sobě, jestli jsem zrovna manželka nebo milenka."

Film do kin vstupuje 29. listopadu, novinářům ho tvůrci představí poprvé ve středu.

 

Právě se děje

Další zprávy