Nový díl Stmívání je možný, záleží na Stephenii Meyerové, řekl šéf hollywoodského studia

mad
Aktualizováno 6. 10. 2016 20:11
Ředitel filmového studia Lionsgate se nebrání dalšímu filmu v sérii Stmívání, která vznikla podle stejnojmenného knižního bestselleru. Autorkou předloh je Stephenie Meyerová. Pokud napíše další příběh, studio "je tu pro ni", řekl ředitel.
Foto: Bontonfilm

Ředitel filmového studia Lionsgate Patrick Wachsberger v rozhovoru pro britský časopis Screen Daily řekl, že další díl upírské série Stmívání je možný.

Redaktor připomněl, že sága podle knižního bestselleru utržila celosvětově přes tři miliardy dolarů. Wachsberger řekl, že série změnila život všem zúčastněným, byť hlavní hvězda, Robert Pattinson, byl obsazen až těsně před natáčením.

„Dělal testy před kamerou a dostal tu roli. Neřeknu vám, jak malou výplatu dostal, ale samozřejmě mu pak právníci vyjednali jinou sumu vzhledem k úspěchu série.“

Když se redaktor zeptal, zda diváci uvidí někdy další díl, odpověděl: „Je to možné. Ne jisté. Záleží na Stephenii. Pokud chce vyprávět příběh, který se těch postav týká, jsme tady pro ni.“ Ředitel studia narážel na spisovatelku Stephenii Meyerovou, která je autorkou pětidílné ságy Stmívání (Twilight).

Série byla přeložena do 37 různých jazyků a prodalo se jí více než 100 milionů výtisků po celém světě. V letech 2008 a 2009 byla Meyerová nejlépe prodávanou autorkou v USA.

V roce 2011 ji server Forbes zařadil mezi deset nejvlivnějších autorek světa.

Prozatím poslední díl ságy měl premiéru v roce 2012. Bellu Swanovou ztvárnila Kristen Stewartová, upíra Edwarda pak Robert Pattinson.

 

Právě se děje

Další zprávy