Kinům vládnou superhrdinové. Noví Avengers zlomili historické rekordy, v tržbách překonali Star Wars

Reuters Kultura Reuters, AFP, Kultura
30. 4. 2018 7:00
Nový díl superhrdinské filmové ságy Avengers: Infinity War o víkendu předčil očekávání. Z projekcí ve 4474 amerických kinech utržil 250 milionů dolarů, tedy o dva miliony víc než sedmá epizoda Hvězdných válek z roku 2015. Avengers tak zaznamenali komerčně nejlepší vstup do kin všech dob. Tabulka nejúspěšnějších hollywoodských hitů se ale často mění. V první desítce momentálně figurují jen tituly z této dekády – a devět z deseti vypráví o superhrdinech.
Třetí samostatný film o Captainu Americovi pochází z roku 2016. | Video: Marvel Studios

8. Captain America: Občanská válka, 2016, 179 milionů dolarů za první víkend

Postavu vlasteneckého amerického superhrdiny Captaina Ameriky, který během druhé světové války bojuje proti nacistům, vytvořila společnost Marvel již roku 1941. Ještě před koncem války se Captain America prvně mihl na plátně. Celosvětovou slávu ale zažívá teprve v současné filmové sérii, kde ho hraje šestatřicetiletý Chris Evans.

Debutoval roku 2011 ve filmu Captain America: První Avenger, tři roky nato účinkoval ve snímku Captain America: Návrat prvního Avengera a předloni ve svém třetím samostatném dílu Captain America: Občanská válka. Ten za první víkend v USA utržil 179 milionů dolarů, celosvětově má na kontě 1,1 miliardy dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy