Jude Law natočil novou znělku pro Karlovy Vary

Kultura ČTK Kultura, ČTK
16. 5. 2011 9:59
Premiéra se uskuteční 1. července na zahájení 46. ročníku
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Další osobností světové kinematografie, která pokračuje v tradici být hrdinou znělky karlovarského festivalu, je britský herec Jude Law. Přehlídku navštívil loni a převzal tam cenu prezidenta festivalu.

Znělku s ním natočil režisér Ivan Zachariáš počátkem května v Londýně. Premiéra bude 1. července při zahájení 46. ročníku MFF v Karlových Varech.

Pro karlovarský festival doposud natočili znělku herci Danny De Vito, Andy Garcia, Harvey Keitel, John Malkovich a režiséři Miloš Forman, Věra Chytilová a Jiří Menzel.

Letos osmatřicetiletý Jude Law byl dvakrát nominován na Oscara - poprvé za roli dezertéra v dramatu Návrat do Cold Mountain, podruhé za výkon ve snímku Talentovaný pan Ripley, za nějž získal i britskou cenu BAFTA. Právě tento film z roku 1999 si loni sám vybral pro karlovarskou projekci.

Jude Law pracoval s předními režiséry, jako jsou Steven Spielberg - film A.I. - Umělá inteligence či Sam Mendes - kriminální drama Road to Perdition. V Annaudově filmu Nepřítel před branami ztvárnil úlohu sovětského ostřelovače z bitvy u Stalingradu.

Upozornil na sebe i ve filmové adaptaci divadelní hry Na dotek, jako barman v emotivním snímku Moje borůvkové noci, ve filmu Terryho Gilliama Imaginárium dr. Parnasse a nejnověji ve filmu Sherlock Holmes. Je ceněn taktéž za svou divadelní práci.

Čtěte také:
Karlovarský festival by měl promítat i v letním kině
Prezidentem letošní karlovarské poroty je István Szabó

 

Právě se děje

Další zprávy