Terminátora možná čeká velký návrat. Na nový film by měl dohlížet James Cameron

mad
24. 1. 2017 7:28
Režisér James Cameron by měl dohlížet na nový díl terminátorské série. Momentálně se hledá režisér, zatím probíhají jednání s Timem Millerem, jenž stojí za komiksovým trhákem Deadpool.
Foto: Paramount pictures

Režisér James Cameron by měl dohlížet na nový film z terminátorské série, píše server Deadline. V současnosti probíhají jednání s Timem Millerem (Deadpool), který by mohl restart série režírovat.

Cameronovi se totiž v roce 2019 vrátí autorská práva na sérii, kterou v roce 1984 odstartoval dnes již kultovní film s Arnoldem Schwarzeneggerem.

David Ellison, jehož společnost Skydance spolufinancovala snímek Terminator Genisys (2015), nyní zkoumá, kdo by mohl další terminátorský film kreativně zaštítit. Deadline dodává, že Ellison stále drží několik práv k sérii, která proslavila Arnolda Schwarzeneggera v roli kyborga T-800.

Server Empire podotýká, že po odchodu Camerona, který natočil Terminátora a Terminátora 2, se sci-fi série zhoršila.

Třetí díl z roku 2003 s podtitulem Vzpoura strojů měl stále ještě lehce nadprůměrná hodnocení. Terminator Genisys, který byl v roce 2015 restartem série, už dopadl u kritiků o poznání hůře.

Studio Paramount zrušilo plánované pokračování, připomíná server The Verge. Při rozpočtu 155 milionů dolarů však dokázal snímek celosvětově utržit přes 440 milionů dolarů, což je důkazem, že o terminátorské filmy je mezi diváky stále zájem. Zda by si v novém filmu zahrál Schwarzenegger, není známo.

Cameron v současnosti pracuje na pokračováních Avatara. Druhý díl bude mít premiéru v prosinci 2018.

 

Právě se děje

Další zprávy