Režisér oscarového muzikálu La La Land chystá film První muž. Hlavní hrdina bude Neil Armstrong

mad
10. 3. 2017 6:30
Damien Chazelle zrežíruje životopisný snímek o Neilu Armstrongovi, který jako první člověk vstoupil na povrch Měsíce. Hlavní postavu ztvární Ryan Gosling, se kterým režisér spolupracoval již na filmu La La Land.
Emma Stone a Ryan Gosling ve filmu La La Land
Emma Stone a Ryan Gosling ve filmu La La Land | Foto: Lionsgate

Režisér Damien Chazelle, který si z oscarového ceremoniálu odnesl sošku za režii muzikálu La La Land, natočí film o prvním muži na Měsíci, píše server Collider.

Životopisný snímek se jmenuje First Man (První muž) a zaměří se na život Neila Armstronga mezi lety 1961 až 1969, kdy pracoval pro NASA a doletěl na Měsíc.

Chazelle bude po La La Landu opět spolupracovat s Ryanem Goslingem, který si v novém filmu zahraje Armstronga.

Studio Universal Pictures naplánovalo premiéru na 12. listopad 2018, což je týden před premiérou nové Knihy džunglí a týden po premiéře komiksového Aquamana. Na rozdíl od těchto filmů má však First Man ambice na ceny, píše server.

Autorem scénáře je Josh Singer, který získal Oscara za drama Spotlight (2015). Scenáristicky na poli celovečerního filmu debutoval thrillerem WikiLeaks (2013), předtím psal scénáře k seriálům.

Muzikál La La Land získal rekordních 14 nominací na Oscara, proměnil jich celkem šest, a to za výpravu, píseň, hudbu, hlavní herečku, kameru a režii.

Snímek bodoval také na Zlatých glóbech, kde získal cenu na nejlepší film, herečku, herce, scénář, hudbu, píseň a režii.

 

Právě se děje

Další zprávy