Červnové filmové premiéry

Hej
1. 6. 2007 13:00

Premiéry - Světová kina válcuje "velká trojka" velkých trojek - Spider-man 3, Piráti z Karibiku 3 a Shrek Třetí. První dva filmy už dorazily i do českých kin, "velká zelená pokladnička" se do nich chystá v půlce června.

Zbytek filmuchtivých diváků v červnu obstará série exotických akčních dobrodružství - Cesta Bojovníka vypráví o Indiánech a Vikinzích, Kletba Zlatého květu o čínském císařském páru z dynastie Tang.

Na plátno se vrací i akční hrdinové - Bruce Willis ve Smrtonosné pasti 4.0 a ztřeštění sanfordští kriminalisté z Jednotky příliš rychlého nasazení.

Z červnových premiér ale za nejvíce pozornosti stojí dvě - návrat Davida Finchera s temným thrillerem Zodiac a biografický film o francouzské šansoniérce Edith Piaf. V červnu ani po zbytek léta nemá v kinech premiéru žádný český film.

 

7. června

Zodiac, foto z filmu Davida Finchera
Zodiac, foto z filmu Davida Finchera | Foto: Aktuálně.cz

Diane Keatonová ve filmu Vdáš se a basta!
Diane Keatonová ve filmu Vdáš se a basta! | Foto: SPI

Zodiac - Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. A Mark Ruffalo v temném thrilleru Davida Finchera o masovém vrahovi, který po několik desetiletí děsil obyvatele San Francisca.

Vdáš se, a basta! - Diane Keatonová a Mandy Moore v romantické komedii o matce, která má ráda nad životy a láskami svých dcer plnou kontrolu. Dokud se jedna nevzbouří.

Jednotka příliš rychlého nasazení - Britská komedie z policejního prostředí s neodolatelně suchým britským humorem, svéráznými postavičkami a originální zápletkou.


14. června

Foto: Aktuálně.cz

Shrek Třetí - Zelený zlobr se vrací, aby našel nového následníka trůnu, zplodil pár dětí s Fionou, utkal se s odpudivým Krasoněm a vydělal další miliony dolarů.

Edith Piaf - Biografie slavné francouzské šansoniérky nadchne nejen  hereckým výkonem Marion Cotillardové a začleněním nesmrtelných zpěvaččiných písní

 

21. června

Kletba Zlatého květu
Kletba Zlatého květu | Foto: HCE
Kletba Zlatého květu - exportní čínský velkofilm režiséra Yimou Zhanga z doby vlády dynastie Tang vypráví romantický i dobrodružný příběh o císařském páru z 10. století.

Cesta bojovníka - kanadsko americké dobrodružné drama o setkání amerických Indiánů s vikingskými brutálními nájezdníky, kteří objevili Ameriku

 

28. června

Smrtonosná past 4.0 - Bruce Willis
Smrtonosná past 4.0 - Bruce Willis | Foto: Bontonfilm
Smrtonosná past 4.0 - Pokračování akční taškařice s Brucem Willisem v roli úhlavního nepřítele světových teroristů, kteří znovu chtějí zničit USA


 

Právě se děje

Další zprávy