Aero, Bio Oko a Světozor točí filmové léto za třicet

Kultura ČTK Kultura, ČTK
29. 6. 2011 10:44
Festival se z Žižkova rozšíří do Holešovic i centra
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Loňský úspěch festivalu Žižkovské filmové léto v pražském kině Aero vedl letos organizátory k jeho rozšíření z Žižkova i do Holešovic a do samého srdce Prahy k Václavskému náměstí. Filmy bude za třicet korun promítat kromě Aera nově i Bio Oko a kino Světozor.

V Aeru bude přehlídka v červenci, v Biu Oko v srpnu a v kině Světozor dokonce po oba letní měsíce. V prázdninových měsících tak mohou filmoví fanoušci zhlédnout výběr toho nejlepšího z posledních let, ale také osvědčené hity.

Z distribučních novinek poslední doby půjde například o film Melancholia režiséra Larse von Triera, sci-fi Christophera Nolana Počátek, dále snímek o zakladateli Facebooku The Social Network, portrét netradiční rodiny Děcka jsou v pohodě a příběh o legendě street-artu Banksy: Exit Through The Giftshop

 V programu se objeví i Oscary ověnčená Králova řeč a také Single Man - oba tituly s Colinem Firthem v hlavní roli - a Černá labuť režiséra Darena Aronofského. Domácí tvorbu zastoupí Lidice Petra Nikolaeva.

"Staré pecky" jsou reprezentovány hororovou klasikou Osvícení podle předlohy Stephena Kinga s Jackem Nicholsonem v hlavní roli, snímkem Harold a Maude či příběhem Woodyho Allena Zahraj to znovu, Same.

Diváci dostanou možnost získat ke třicetikorunové vstupence bonus ve formě piva  za pouhou desetikorunu. Vstupenky na přehlídku, která v Aeru začíná v pátek 1. července, si mohou zájemci už teď zakoupit v pokladnách kin Aero, Bio Oko a Světozor.

Rezervace je možná na webových stránkách www.kinoaero.cz, www.kinosvetozor.cz a www.biooko.net.

 

Právě se děje

Další zprávy