reklama

cider

Po otravě ciderem zemřelo 50 lidí. Výrobce použil líh ukradený z policejního skladu

Po otravě ciderem zemřelo 50 lidí. Výrobce použil líh ukradený z policejního skladu

Podobné případy nejsou v Rusku vzácností, často souvisí s domácí výrobou alkoholu. Lidé totiž hledají levnější varianty vodky prodávané v obchodech.

Prodali dědictví a zachránili rozpadlý statek. Cider změnil život celé rodiny

Prodali dědictví a zachránili rozpadlý statek. Cider změnil život celé rodiny
Prohlédnout si 23 fotografií
Kdysi to bylo jen místo na letní prázdniny. Rozpadlý statek, kde stavby měly křivé stěny, a zdálo se, že se tu už nic nového zrodit nemůže. Jenže právě tady, v malebné Líšnici, rodina Abtova našla svůj vysněný domov.
A nejen to - objevili i nový směr svého života. Už roky tu totiž stojí Tátův sad - rodinná firma, kde se z jablek zrodil nový příběh...

Koupili statek s tvrzí a z jablek vykvasili cider. Úspěch s ním mají i v New Yorku

Koupili statek s tvrzí a z jablek vykvasili cider. Úspěch s ním mají i v New Yorku
Prohlédnout si 24 fotografií
Původní majitel, architekt a památkář Jiří Škabrada, měl zájem na tom, aby manželé zachovali hodnoty tvrze, lidové architektury stavení a bývalé maštale, kterou se zhruba 15 let snažil společně s manželkou a studenty z pražské ČVUT zachránit. "Všechny zásahy byly velmi citlivé, téměř neviditelné, a tak jsme se k tomu snažili přistupovat i my," říká Ivo Laurin, který se do oprav pustil s velkou vervou.
Uvnitř domu je malebná kuchyně, kde voní čerstvě upražená káva a buchta. Jídlo se tu připravuje často z toho, co roste okolo anebo se záměrně chová pro vlastní potřebu.

Z hospodských řečí se stala prosperující firma. Dnes český cider boduje i v zahraničí

Z hospodských řečí se stala prosperující firma. Dnes český cider boduje i v zahraničí
Prohlédnout si 18 fotografií
Rodinný podnik na výrobu jablečného moštu založili Ondřej Frunc a Cyril Holub v roce 2011. Na začátku jim stačily prostory v Libni. Když začala poptávka po cideru růst, přestěhovali firmu do prostor bývalého Kročehlavského pivovaru v Kladně.
"Nápad vyrábět cider vznikl vlastně náhodou, když jsme se oba vrátili ze zahraničí. Já z Irska a Cyril z Anglie. Seděli jsme v dejvické nádražce a řešili, proč ho vlastně Češi nepijí," vypráví historii vzniku Ondřej Frunc. Zájem o alkoholický nápoj vyrobený ze zkvašeného moštu je u Čechů rok od roku vyšší.
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama
Zprávy
  • Domácí
  • Zahraničí
  • Ekonomika
  • Datavize
  • Auto
Názory
  • Komentáře
  • Podcasty
  • Na Dotek
  • Podivné zločiny
  • Co z tebe bude?!
Sport
  • Fotbal
  • Hokej
  • Tenis
  • Motorismus
  • Biatlon
  • Ostatní sporty
Spotlight
  • Video
  • Den v 60 sekundách
  • Historky z placu
  • Zpátečka
  • Politické bizáry
  • My, kdysi
Kultura
  • Film a televize
  • Hudba
  • Klasická hudba
  • Literatura
  • Divadlo
  • Umění
Lifestyle
  • Magazín
  • Žena
  • Bydlení
  • Cestování
  • Foto
  • Kvízy
Speciály
  • Chytré Česko
  • My a deziformace
  • Vize město
  • Porodnictví
  • Změna směru
  • BeNative
Tiráž  |  Napište nám  |  RSS  |  Hlavní zprávy do e-mailu

Centrum.cz  |  Atlas.cz 1999 – 2025 © Economia, a.s.  |  O nás  |  Všechny služby  |  Volná místa

Inzerce  |  Služby firmám  |  Všeobecné podmínky  |  Cookies  |  Nastavení soukromí  |  Ochrana osobních údajů  |  Zpracování osobních údajů  |  AV služby a přístupnost  |  Nápověda

Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.