Rocková dovolená snů: Pronajměte si byt Kurta Cobaina

Magazín Magazín
25. 4. 2015 10:00
Byt, ve kterém žil Kurt Cobain s Courtney Love, se teď dá pronajmout za sedm tisíc korun na noc.
Kurt Cobain
Kurt Cobain | Foto: Youri Lenquette

Los Angeles - Fanoušci Kurta Cobaina teď mají možnost pronajmout si byt, ve kterém bydlel se svojí ženou v 90. letech. Dvoupokojový příbytek na Spaulding Avenue v losangeleské čtvrti Fairfax lze pronajmout přes server Airbnb. Jedna noc vyjde v přepočtu na 7600 korun.

Kurt Cobain a Courtney Love na tomto místě pobývali v dobách největší slávy Nirvany v letech 1991 až 1992, kdy se zpěvák kromě hudby věnoval i malování. Většina jeho děl měla být vytvořena právě v tomto bytě. Zpěvák v bytě navíc maloval a jeho výtvarné pokusy se ukrývají i pod vrstvou barev na krbu. "Uvažuji o tom, že se nějak dostanu pod ty nánosy barvy a zjistím, co tam maloval," řekl současný majitel bytu serveru Vulture.com.

Nejzamilovanější místo Cobaina? Vana

Podle nepotvrzených informací tady také složil píseň z alba In Utero, a to skladbu Heart-Shaped Box. Měla vzniknout na zpěvákově nejzamilovanějším místě, ve vaně.

Pár se odsud odstěhoval kvůli poruše na instalaci. Voda tehdy zničila velkou část hudebních nástrojů a sbírku umění a knih. Podle životopisu Těžší než nebe (2011) si Cobain tohle místo oblíbil, protože bylo blízko jeho oblíbeného lahůdkářství Canter’s Deli.

Americký zpěvák, kytarista a frontman kapely Nirvana Kurt Cobain spáchal sebevraždu 5. dubna 1994. O jeho životě byla natočena už řada dokumentů. Jeden z nich, první autorizovaný, Montage of Heck bude mít premiéru na televizním kanále HBO 5. května.

Dokument Montage of Heck | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy