První záběry z filmu o Cobainovi: Intimní videa i fotografie

Magazín ČTK Magazín, ČTK
13. 3. 2015 16:02
Dokument o Kurtu Cobainovi láká na nové záběry ze zpěvákova osobního života i rozhovory se členy rodiny.
Trailer z filmu Montage of Heck | Video: YouTube

Praha - HBO zveřejnila trailer k dokumentu Montage of Heck o legendárním frontmanovi kapely Nirvany Kurtu Cobainovi. Video odhaluje dosud nezveřejněné intimní záběry a fotografie z umělcova života. Film má oficiální premiéru 4. května.

Dokument doplňují působivé animace, zahraniční média poukazují zejména na intimní záběry z rockerova soukromí, které prokládají rozhovory se členy jeho rodiny, s basákem Kristem Novoselicem či novinářem Davidem Frickem z magazínu Rolling Stone.

Vyjde i doprovodná kniha

Režisér Brett Morgan získal přístup k zpěvákovým deníkům a rodinným archivům, které zveřejní i v doprovodné knize. Čtenářům a hudebním fanouškům publikace nabídne dříve nepublikované fotografie, deníkové zápisky a kresby.

"Nikdo nechtěl nic vystřihnout, nikdo nevolal po změně, což je nevídané, když jde o takovou ikonu," řekl Morgen na filmovém festivalu Berlinale.

V jedné ze scén se muzikanta ptá novinář z časopisu Rolling Stone, co myslel názvem své skladby z roku 1994 I Hate Myself and Want to Die (Nenávidím se a chci umřít). Odpovědí mu byl jen smích. V dubnu 1994 spáchal Cobain, těžce závislý na heroinu, sebevraždu.

 

Právě se děje

Další zprávy